Горещи новиниПолитика

ГЕРБ-СДС с двама депутати, “Възраждане”, ПП-ДБ, ДПС, ИТН, БСП и ПП “Величие” с по един от Великотърновския регион

​​​​​Новоизбраните депутати от 4-ти МИР-Велико Търново са Костадин Ангелов и Димитър Николов от ГЕРБ-СДС, Йордан Цонев-ДПС, Ангел Янчев-“Възраждане”, Атанас  Зафиров-БСП, Людмила Илиева-ПП-ДБ, Андрей Чорбанов-ИТН и Павлин Петров-ПП “Величие”.


ГЕРБ убедително печели изборите в региона с 16 353 гласа, но вкарва двама народни представители, вместо очакваните трима депутати заради по-ниската избирателна активност.

На този резултат повлиява и повечето по-малки партии и коалиции, които прескачат изборния праг. Така в парламента от най-голямата партия ще ни представляват отново проф. Костадин Ангелов и Димитър Николов. Последният бе трети в листата, но за пореден път регистрира рекорден брой преференции и успя да събере 2281 гласа и измести Росица Димитрова, която беше втора в листата.

 

 


 

Настоящият общински съветник от „Възраждане“ – училищният директор Ангел Янчев също отива в парламента,

тъй като водачът и доскорошен депутат в няколко народни събрания Станислав Стоянов ще представлява избирателите си в Европарламента. Янчев е втори в листата и събира 1012 преференции, а на негово място в Общинския съвет във Велико Търново ще влезе Венцислава Йорданова. „Възраждане“ събират общо 10 251 гласа от областта.

Ангел Янчев

Коалиция ПП-ДБ изпраща едва един народен представител в лицето на адвокат Людмила Илиева

–досегашен парламентарист и бивш областен управител, за която са гласували 900 избиратели. Коалицията събира 6 366 бюлетини.

БСП излъчва един нроден представител в лицето на Атанас Зафиров,

за когото са гласували 545 житеали на десетте общини. За столетницата гласаси са дали общо 6 340 човека.


Досегашният депутат от ДПС Йордан Цонев отново ще е депутат благодарение на гласовете на 337 души.

За движението са гласували общо 6825 гласа.

Изненадата на тези избори се оказа ПП „Величие“, която също ще има свой представител от Великотърновския регион.

Според протоколите за новата формация, която дори не беше отчетена от повечето социологически агенции в предизборната кампания, в региона са гласували 3 524 човека, което е доста сериозен резултат, а водачът й Павлин Петров регистрира внушителните 1462 преференции.

За Андрей Чорбанов от ИТН са гласували 1225 избиратели, а за партията са дали своя вот 4 227 гласоподаватели.

 

 

 

 

Веселина АНГЕЛОВА

2 thoughts on “ГЕРБ-СДС с двама депутати, “Възраждане”, ПП-ДБ, ДПС, ИТН, БСП и ПП “Величие” с по един от Великотърновския регион

  • КОЛКО ОТ ТЕЗИ СА ТЪРНОВЦИ !?!?! И КАКВИ ХОРА ВКАРВА ВЕЛИКО ТЪРНОВО В Т.Н. НС ! НИКАКВИ ……………………………

    Отговор
  • Данчо Ментата да се кандидатира от родното си място. Търновци не гласуват за такива крадци, доживотно намърдали се в парламента! Че и резултатите предварително се знаели……. Как става това? Пълен фалш и купуване на гласове. Пълно бездържавие! Събудете се!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *