Горещи новиниПолитика

7 партии с депутати от В. Търново, ПП-ДБ и БСП са големите губещи от изборите, всички формации инкасират отлив

Димитър Николов е шампион по преференции за шести път, голямо разместване в листата на ГЕРБ

 

7 партии ще разпределят осемте депутатски места от 4-ти МИР, изчисляват експерти на база изборните резултати.

Големите губещи на вота са ПП-ДБ и БСП. През април миналата година коалицията успя да спечели близо 15 000 гласа, но в момента хората на Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов и ген. Атанас Атанасов изкарват едва под 8 хил. гласа. При тези резултати коалицията успя да вкара само един депутат в IV МИР и това ще е Людмила Илиева, която за втори път оглави листата. Тя е представител на ДБ, а втори е архитект Йордан Терзийски, който беше кандидат за кмет на старата столица.

След създаването си „Продължаваме промяната“ се явиха самостоятелно на изборите и успяха да излъчат дори трима народни представители. Постепенно гласовете им намаляваха, а обединението с „Демократична България“ не им донесе очакваната победа.

Другите големи губещи в областта са „БСП за България“.

През април миналата година социалистите изкараха малко над 9000 гласа. Но към този момент, при половината обработени протоколи, имат едва около 5500. Социалистите ще запазят мандата си, тъй като имат традиционно силни резултати в общините с червени кметове като Полски Тръмбеш, Сухиндол и Павликени.

Заради по-ниската избирателна активност всички останали политически партии и коалиции също имат по-ниски резултати. След обработването на всички протоколи ще стане ясно и процентното съотношение на гласовете, което ще даде по-ясна картина кой от политическите играчи е загубил доверие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *