Горещи новиниКрими

Арест за обвиняем за трафик на мигранти

По искане на Районна прокуратура-Велико Търново, Районният съд в старата столица е наложил мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на 22-годишен обвиняем за трафик на мигранти.

З. М. ще отговаря за това, че на 5 юни в Килифарево, като извършител, в съучастие с Д. С. , И.И.и Р. Т. , с цел да набави за себе си имотна облага, противозаконно подпомогнал група чужденци да преминат в страната в нарушение на закона. Групата била от 11 лица, пет от които непълнолетни. Деянието е извършено чрез използване на леки автомобили „Крайслер 300Ц“ и „Форд Галакси“ и е било съпроводено с неподчинение спрямо орган на властта – въпреки подадения с полицейски автомобил звуков и светлинен сигнал от полицейските служители при РУ – Велико Търново.

Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието на лицето, наличието на опасност да се укрие и да извърши друго престъпление, поради което ВТРП е внесла в Районен съд-Велико Търново искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

На 7 юни с определение на Районен съд – Велико Търново, обвиняемият З. М. е задържан с определение на съда.

Разследването по делото продължава под наблюдението на Районна прокуратура-Велико Търново.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *