Политика

Индивидуален вот пренарежда листите на ГЕРБ и БСП в областта, ясни са и шампионите по преференции

Очаквано в листата на ГЕРБ-СДС битката за лични предпочитания беше изключително сериозна

Както „Борба“ вече писа, Димитър Николов и този път е първенец с 2281 гласа и от трето място се премества на второ, като отново ще бъде народен представител.

1697 гласа е получила четвъртата в листата д-р Ивелина Гецова, която заема третото място. Втората Росица Димитрова се измества на четвъртата позиция с 1405 лични преференции. За водача на листата проф. Костадин Ангелов са гласували 1767 души.

Размествания има и в листата на „БСП за България“.

Там Христо Кавалски от Павликени е първенец, след като успя да събере 775 преференции и от трето място се измества на второто. Досегашният народен предствител Валентина Димова има 764 гласа и заема третото място. В листата има и още една рокада. Общинският лидер на социалистите във Велико Търново Михаил Михалев се премества от пето на четвърто място, след като гласа си за него дадоха 508 души.  Така поставената за трети път в челните позиции шахматистка Цвета Галунова е изместена назад в класирането. Самата тя събира едва 253 гласа. Силната преференциална кампания при социалистите ги направи четвърта политическа сила в областта с над 3 % по-висок резултат от националния за партията.

Само 26 гласа ги разделиха и от третото място, за което до последно спориха с ПП/ДБ.

В останалите листи няма размествания, но сериозен личен резултат постига Ангел Янчев от „Възраждане“, който успява да запази второто си място в листата с 1012 лични преференции. Това му гарантира, че ще бъде част от следващото Народно събрание, тъй като водачът Станислав Стоянов със сигурност заминава за Брюксел и освобождава позицията в родния парламент.

При коалицията ПП/ДБ най-много гласове има вторият – арх. Йордан Терзийски. Той печели 998 гласа, а водачът Людмила Илиева има точно 900. Там обаче размествания няма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *