Водещи новиниОбщество

76-годишна търновка сама си поднови тротоарните плочки пред дома

ЖИТЕЛКА НА СТАРАТА СТОЛИЦА ПРОЯВИ САМОИНИЦИАТИВА И ПОПРАВИ КОМПРОМЕТИРАН УЧАСТЪК ОТ ТРОТОАР ПРЕД ДОМА СИ.

плочкиЗа целта 76-годишната Веска Зарзаланова забърка цимент и взе плочки от двора на къщата си.

Сръчната възрастна жена предпочела да възстанови сама щетите, вместо да се жалва в Общината.

Случката се развива в кв. „Картала“. Миналата седмица пред дома на Веска имало ремонт. Вследствие на строителните дейности и разкопаването били натрошени няколко плочки от тротоара, който граничи с имота й.

76-годишната търновка попитала майсторите за евентуално възстановяване на увредения терен, но не била доволна от отговора им.

„Те се усмихнаха подигравателно. Казаха, че теренът ще бъде асфалтиран, но явно не си даваха сметка колко грозно ще стане. Затова не подадох сигнал, не се оплаках в Общината. Реших сама да оправя проблема, защото беше грозно“, сподели жената.

Галина ГЕОРГИЕВА

3 thoughts on “76-годишна търновка сама си поднови тротоарните плочки пред дома

  • Глоба за тази “нарушителка”. Не я е срам, на почти осемдесет години жена, да отнема правомощията на общината и да прави ремонти за своя сметка със собствен труд… А вън от иронията – леля Веска е срам за всеки управник, който вместо да оправя тротоари, оправя аверите си. Да ни е жива и здрава и да се грижи за нашия квартал.

    Отговор
  • За да се пишат новини за гр. В.Търново и да се споменава мястото на събитието, трябва да се познават териториите на кварталите. Това не е кв. Картала.

    Отговор
  • В такъв случай защо жителите на В.Търново плащат данъци, след като трябва сами да ремонтират участъци, които са общинска собственост?

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *