Култура

Великотърновският театър представя в софийската зала „България“ концерта „Балканика“ с Йълдъз Ибрахимова

Национално турне с концерт-спектакъла „Балканика“, в който участва и примата на българския джаз Йълдъз Ибрахимова, започва Музикално-драматичният театър „Константин Кисимов“ във Велико Търново

В периода от 12 до 20 юни уникалният проект с популярни мелодии от българския, сръбския, турския и румънския фолклор, претворени от симфоничния оркестър на МДТ, ще бъде представен на публиката в шест от големите културни центрове в страната.

На 12 юни екипът на великотърновския театър ще поведе на вълнуващо музикално пътешествие софийската публика. Концертът „Балканика“ ще се проведе в зала „България“ в София от 19 часа. Гостуването на престижната национална сцена е в рамките на 55-ото издание на Международния фестивал „Софийски музикални седмици“.

На 13 юни турнето продължава в Пловдив, а на 14 юни артистите от МДТ ще се представят в Летния театър в Бургас. На 18, 19 и 20 юни театърът ще гостува с „Балканика“ и Йълдъз Ибрахимова в Шумен, Разград и Търговище.

Йълдъз Ибрахимова ще зарадва публиката с популярни песни от българския, турския и ромския фолклор. Гостенката ще представи своята версия на „Джелем Джелем“, в която се преплитат и фрагменти от „Цигански напеви“ на Пабло Сарасате. Ще изпълни и друга популярна песен – „Едерлези“, заедно с оркестъра и хора на великотърновския театър.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *