Спорт

„Янтра“ (П. Тръмбеш) започва на 10 юли, ясни съперниците в четири контроли

На 10 юли ще започне подготовка за новия сезон в Северозападната трета лига „Янтра“ (П. Тръмбеш), съобщи старши треньорът Петър Кръстев

На този етап никой от досегашните играчи не е пожелал да се раздели със състава, ясни са две от новите попълнения, но наставникът на този етап не иска да конкретизира имената.

Става въпрос обаче за опитни футболисти, добре познати с изявите си на терена.

„Янтра“ завърши на пето място отминалото първенство с 50 точки от 15 победи, 5 ремита и осем загуби, при голова разлика 58:46. На полусезона тръмбешчани бяха трети в класирането, но през пролетта отстъпиха с две позиции назад.

„Разделям представянето ни на два етапа. През есента спечелихме повече точки, през пролетта се забеляза известно отстъпление. Причините за това са както в програмата, гостувахме на силните отбори на „Академик“ и ФК „Севлиево“, така и в късата ни резервна скамейка, разполагахме с 12-13 състезатели след напускането на Митко Динев, Георги Павлов и Бранислав Ботев. Вкъщи се представихме по-добре, загубихме само от „Локомотив“ (Г. Оряховица) и направихме реми с „Локомотив“ (Мездра).

Иначе не сме намалили обема на работа или честотата на тренировките.

Сега ще се опитаме да надградим състава, така че да имаме опции за реакция по време на мачовете“, коментира старши треньорът Петър Кръстев. Той предвижда 6 контролни срещи, като съперниците в четири от тях са ясни. Първата проверка е на 20 юли в Попово с „Черноломец“. На 27-и „Янтра“ гостува в Севлиево на едноименния местен тим, а за 29-и се търси противник. Не е уточнен и съперникът за 3 август. На 7 август тръмбешчани ще срещнат втория тим на „Етър ВТ“, а на 10-и – „Локомотив“ (Дряново).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *