Водещи новиниИкономика

Близо милион стигнаха цените на къщи около Велико Търново

Парцелите в едно от най-близките до Велико Търново села минаха 30 000 евро за декар, показва проверка на „Борба“

Цените на имотите в Леденик постоянно вървят нагоре заради огромното търсене.

В момента една от офертите на брокерите е парцел в селото за 40 700 евро. Площта му обаче е само 1300 кв. метра. Подобни места се търсят за жилищно строителство, а в промишлената зона се предлагат и по-големи.

Абсолютен рекордьор в момента е парцел от 8 декара, който се продава за 280 000 евро без ДДС. Това прави по 35 000 евро за 1000 кв. метра.

Като цяло преобладават обяви за имоти, които се намират на главния път, а не в самото село.

Там всичко е почти изкупено, а липсата на голямо предлагане води и до увеличаване на цените. В момента почти съборена къща се продава за около 40 000 евро, а имотите „средна хубост“, които се нуждаят от огромен ремонт, се продават за над 50 000 евро.

Луксозните и напълно обзаведени къщи вече са със зашеметяващи цени. Къща на 10 години с разгърната площ от 200 кв. метра се продава за 278 000 евро.

Имотът разполага с две бани, луксозни облицовки, озеленяване в двора и стилна мебелировка.

Моментният рекордьор на пазара за недвижими имоти в Леденик е къща с разгърната застроена площ от 200 кв. метра. Тя се продава за близо 1 000 000 лв.

6 thoughts on “Близо милион стигнаха цените на къщи около Велико Търново

 • Това най-вероятно става въпрос за съвременно произведение жилища на територията на Търновска област по проект на архитект Терзиев. Тези къщи по иновативни технологии са много привлекателни за местното население . Катедра ” Строителство и архитектура” в ВТУ “Св. св. Кирил и Методий ” вероятно са едни от най-добрите в Европа?

  Отговор
 • Не го вярвам. В нашата област в много от селата няма вода , инфраструктурата е плачевно разпиляна а улиците и пътищата са лунен пейзаж и изведнъж такива цени на имоти.

  Отговор
 • Няма вече балъци да ви купуват змиярниците…. Ако ще и по 100 милиона да искате, няма кой да ви ги даде 😁 А и много скоро ще гръмне балона и всички вкупом ще слезете на земята. И ще квичите на умряло 🤣

  Отговор
 • В плачевно състояние през ден няма ток и вода.За Търново да не говорим неостана зелена площ само строежи ама така кмета ни е толкова а заместника прост кашик ………на всичкото отгоре снощи в национален ефир ще прости от хората дарения за хората от с.Шереметя и др села пострадали от градушката толкова ли няма общината да даде едни пари ние сме най високите данъци в цяла България толкова разрешителни за строежи ……тръгнал дарения да иска

  Отговор
 • Надценените къщи виждаме, че стоят с години без някой да прояви интерес. Ако се усъвършенства начина на предлагане и във сайтовете има информация не само за цена продава, а за цена на сделката, така както е в много развити държави, то няма да се получава това безумие с цените!А и брокерите трябва да се лицензират чрез сложна система защото сега виждаме, че всяка фуста решила да изкара лесни пари станала брокер!Виждам съученичка, която едвам завърши, като една от най-активните продавачки/брокерки!Сигурен съм,че на картата не може да посочи къде е Антарктида!

  Отговор
  • Абе важното е средните цени да се вдигат за да се баламосват надъханите на тема “Ако сега не купим, край, никога повече няма да може да стане”. Има един филм по темата за безкрайното поскъпване на имотите: The Big Short (2015)

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *