Култура

Тридневно киноприключение с първо издание във В. Търново, Башар Рахал и Ники Илиев ще водят майсторски класове

Участниците създават свои филми, а победителите грабват 1000 лв.

 

Всички филмови ентусиасти на възраст между 16 и 23 години ще могат да се впуснат в „Тридневно киноприключение“ в културно пространство ТАМ от 21 до 23 юни.

Инициативата за пръв път е в старата столица. Предизвикателството е възможност за всеки, който се интересува от света на киното да покаже и развие своя талант.

Участниците ще имат възможността да се включат в майсторски класове, водени от професионалисти в киноиндустрията, сред които Башар Рахал, Ники Илиев, Любомира Башева, Николай Мутафчиев и Кристина Верославова.

Майсторските класове ще обхванат различни сфери като кинорежисура, продуцентство, сценарно писане, операторско и актьорско майсторство.

След тях започва истинското предизвикателство. Отборите ще имат за задача да създадат късометражен филм с дължина до 10 минути само за 24 часа. Темата на филма ще бъде изтеглена непосредствено след майсторските класове, добавяйки елемент на вълнение и спонтанност към творческия процес. Всеки отбор, успял да приключи снимачния процес навреме, ще има възможност да представи своя филм пред публика на официалната прожекция.

Отборът победител, избран от менторите, ще спечели голямата награда от 1000 лв., предоставена от NESCAFÉ, и ще се състезава за националната награда. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“, Община Велико Търново и Национален филмов център.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *