Горещи новиниСпорт

300 каратеки тренират във Велико Търново с „Пантерата на Изтока“

300 каратеки от 30 клуба от България и Румъния участват в уникален за България семинар с легенда на карате до. Заниманията в ДКС „В. Левски“ води Рафаел Агаев, най-успешният каратека за всички времена със своите 5 световни, 11 европейски титли и общо 40 медала от големи първенства. Не случайно 39-годишният азербайджанец си е спечелил прозвищата “Пантерата на Изтока“ и „Диамантът на каратеките“ заради атрактивния си стил на игра и многобройните си победи на татамито.

Агаев е в старата столица по покана на треньора Ангел Ленков, извел Ивет Горанова до първата олимпийска титла за България на игрите в Токио през 2021. Тогава Агаев стана олимпийски вицешампион  в японската столица в категория до 75 кг кумите. Организатор на семинара на знаменития спортист е треньорът на Карате клуб „Етър“ Николай Лесичков с подкрепата на Община Велико Търново. Общо 600 квадратни метра е татамито разстлано на пода на Спортната зала.

„Не съм млад. Догодина ще съм на 40. Без карате и без спорт не мога. Това е моя живот. Радвам се, когато спортувам. Всеки ден без спорт за мен е тъжен. От малък тренирам. С напредването на възрастта променям тактиката и целите си и така всичко е наред“, коментира Рафаел Агаев, който в момента той е действащ шампион на бойната верига „Карате Комбат“.

Шампионът разказа, че успехите му се дължат на много труд още от ранните детски години.
„Чувството да бъдеш домакин заедно с Ангел Ленков на зрелищен семинар с най-успешния каратист е неописуемо! Мотивация, възхищение и респект в огромни дози! Радваме се, че имаме честта да се докоснем до този велик човек – Рафаел Агаев!“, заяви Николай Лесичков.

Заниманията с легендарния каратист са днес и утре в ДКС „В. Левски“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *