Горещи новиниОбщество

Жена прогледна след молитва пред чудотворната икона на Свети Никифор Прокажения в Горна Оряховица

През уикенда изображението на светеца ще бъде изложено в Севлиево и Велико Търново

Иконата с мощите на св. Никифор Прокажения, която този уикенд ще бъде изложена за поклонение в Севлиево и Велико Търново е направила голямо чудо на християнка при молитва в Горна Оряховица. Това твърдят организатори на поклонението.

Жена от Лясковец, върнала зрението си пред иконата на св. Никифор Прокажения. На 12 юни, когато е била изложена иконата с мощите на светеца в храма в Горна Оряховица, дамата е била една от хилядите богомолци. Тя чакала с часове на опашката с надеждата да измоли от светеца изцеление за множеството си заболявания, от които страда. Времето, докато достигне до иконата, тя използвала за молитва. Свидетели, които били около нея, разказват, че жената започнала да скандира: „Виждам, Господи виждам! Свети Никифоре, благодаря ти. Окото ми, виждам.“

След като се  събудил искрен интерес у останалите, тя споделила, че е прогледнала с увреденото си дясно око.

Нейната сестра, която я е придружавала, също е била крайно поразена от случилото се. Когато стигнала до иконата, изцелената коленичила и със сълзи на очи благодарила за огромното чудо, което свети Никифор Прокажения е сътворил. Тя започнала да разказва на хората за преживяването.

В знак на благодарност, излекуваната купила голяма икона с образа на светеца и я дарила на храм „Успение Богородично“ в Горна Оряховица.

Веселина АНГЕЛОВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *