Общество

Търсят нов стопанин на язовир „Мотела“

Атрактивният водоем се отдава за следващите 10 години

 

ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО ОБЯВЯВА КОНКУРС ЗА НОВ КОНЦЕСИОНЕР НА ЯЗОВИР „МОТЕЛА“.

Причина за това е отказът на досегашния наемател „Света гора – Велико Търново“ ООД да продължи да стопанисва обекта. Фирмата е уведомила местната администрация, че желае да се прекрати предсрочно сключеният 10-годишен наемен договор.

Язовир „Мотела“ е с площ 42 дка и дълго време беше любимо място за риболов. Концесионерът вложи десетки хиляди левове облагородяване и зарибителен материал. Обогати водоема освен с традиционни видове като шаран и амур, и с екзотични – белуга и веслонос.

През 2016 г. водоемът беше обезопасен и оборудван с нов изпускателен кран, като вложените общински средства възлизаха на 8000 лв.

Според местните язовирът притежава много добри дадености и има огромен бизнес потенциал. Едно от големите му предимства е, че е единственият такъв водоем в непосредствена близост до старата столица. Затова и редовно мястото беше избирано през последните години за домакин на редица въдичарски състезания и сбирки.

Желаещите да вземат обекта на концесия ще трябва да наддават от 5640 лв. – минимална годишна конкурсна цена. Освен това мераклиите са длъжни да представят своите бъдещи инвестиционни намерения по отношение на развитие и облагородяване на водоема.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *