ЕленаСпорт

Пет детски тима се включиха в 12-ия открит турнир по футбол в Елена

На 15 и 16 юни на стадион „Чумерна“ се проведе 12-ият открит детски турнир по футбол в памет на спортния педагог Петко Антонов, Сава Василев – бронзов медалист с ФК „Етър“ от 1990 г. и дългогодишен футболист на „Чумерна“, както и на активисти на местния отбор.

В турнира, който бе организиран от ФК „Чумерна“ и Община Елена, със съдействието на БФС – Зонален съвет Велико Търново, се включиха 5 отбора.

Победител стана тимът на ФК „Левски“ Стражица, а домакините от ФК „Чумерна“ се класираха на второ място след два равни мача и две победи. Трети останаха ФК „Орловец“ Габрово, четвърти са ФК „Росица“ Поликраище. Последни се класираха ФК „Арсенал“ Казанлък, които останаха без записана победа.

Кметът на община Елена инж. Дилян Млъзев награди отборите с купи и медали за отличното представяне.

За да бъдат поощрени малките футболисти, организаторите отличиха най-заслужилите сред тях с индивидуални призове, а за всеки отбор имаше топки.

Денислав Тодоров от ФК „Левски“ Стражица бе определен за най-добър вратар на турнира, а съотборничката му Даниела Георгиева стана голмайстор с общо 5 попадения в противниковата врата, като 4 от тях – вкарани в един мач.

Филип Сариев от ФК „Чумерна“ получи приза „Най-добър защитник“, а най-добър полузащитник стана Йован Кандев от ФК „Росица“ – гр. Поликраище. Най-добър нападател е Сами Бахтияр от ФК „Арсенал“ – Казанлък.

В края на турнира от мъжкия отбор на „Чумерна“ подариха на кмета на общината спечелената от тях купа на плейофен мач в знак на признателност за оказаната подкрепа и съдействие през годините.

Отборът на „Чумерна“ е първенец в групата си и придоби право да се състезава в Елитна ОФГ за сезон 2024/ 2025 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *