Горещи новиниКрими

Прокуратурата иска постоянен арест за двама ограбили малолетно момче и възрастен мъж

Окръжна прокуратура-Велико Търново наблюдава и ръководи разследването по образувано на 17 юни досъдебно производство за извършени два грабежа – единият на малолетно момче, другият на 70-годишен мъж.

В хода на разследването са установени извършителите на деянията, като двамата са привлечени като обвиняеми, за това, че в съучастие помежду си – М.Й. като извършител, а В.Я. като подбудител и помагач, са отнели от собствениците вещи с намерение противозаконно да ги присвоят. При нападенията злосторниците са употребили сила. Нападателите издърпали раницата от малолетно момче, което се прибирало към дома си, в която имало вещи на стойност 311 лева. По-късно, в района на автобусна спирка в града, отново използвайки сила издърпали чанта от ръката на 70-годишен мъж, с намиращите се в нея мобилен телефон и вещи на стойност 468 лв.

Деянието М.Й. е извършил в условията на опасен рецидив.

В.Я. е привлечен в качеството на обвиняем и за това, че същия ден при условията на продължавано престъпление, на четири пъти, използвал дебитната карта на ограбения по-рано мъж, като извършил успешни плащания на ПОС терминал на обща стойност 142.08 лв.

С постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура Велико Търново, на 18 юни В.Я. и М.Й. са задържани за срок до 72 часа.

Предстои внасяне на искания за налагане на мерки за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо двамата.
Действията по разследването продължават под наблюдение на Окръжна прокуратура-Велико Търново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *