Горещи новиниОбщество

Спряха продажбата на общински имот на границата на парк във В. Търново

Кметът на община Велико Търново Даниел Панов оттегли предложение до общинския съвет за трансформирането на общински имот, граничещ с парк „Никола Габровски“, което предхожда същинската му продажба

Става дума за 599 кв. метра в югоизточната част на една от най-популярните зони за отдих в болярския град, която е малко над 25 дка.

Според първоначалното предложение теренът, разположен точнто до метеостанцията в самата зелена площ, трябваше да промени статута си и от публична общинска собственост да стане частна такава. По този начин вече щеше да е възможно той да бъде продаден. Според законодателството на него спокойно може да се вдигне сграда с височина до 10 метра, но ако се направи и т. нар „скатен покрив“, като на блоковете в съседство, тя би могла да се надхвърли. Мнозина предрекоха и сценария с блока в двора на Математичска гимназия, както и бизнес сградата в северната част на същия парк.

Транформацията бе включена в дневния ред на няколко постоянни комисии и предизвика остри критики от общински съветници още преди да бъде разгледана по същество.

В крайна сметка кметът Даниел Панов прецени, че промяната на статута не е целесъобразна и не защитава обществения интерес, и стопира предложението. Според запознати градоначалникът е бил сериозно подведен за казуса и евентуалните последници от него и тутакси е взел мерки, оттегляйки предложението.

Стилян НАЙДЕНОВ

3 thoughts on “Спряха продажбата на общински имот на границата на парк във В. Търново

  • и кой го е предложил това нещо да се промену статута ?

    Отговор
  • майко мила, щом толкова лесно може да бъде подведен какво прави там. Града заприлича на бунище по време на неговите мандати.

    Отговор
  • КМЕТА МАЙ ВЗЕ ДА СЕ ПРАВИ НА “ЛУД” !? АЙДЕ СПРЕТЕ СЕ НАЙ ПОСЛЕ ! АМИ ОГРОМНИЯ БЛОК ДО СЕВЕРНАТА ЧАСТ НА СТАДИОНА ! КОЙ ГО РАЗРЕШИ ………………………………

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *