Общество

Деца изрисуваха последен модел джип и го превърнаха в шедьовър, с парите от продажбата му оборудват кабинети

ЧИСТО НОВ „ФОЛКСВАГЕН ТИГУАН“ БЕШЕ ИЗРИСУВАН ОТ МЛАДИ ХУДОЖНИЦИ

Възпитаниците на СУ „Емилиян Станев“ успяха да превърнат возилото в шедьовър, който ще бъде единствен представител на модела си в целия свят.

Рисунките ще останат да красят колата, чийто модел се продава от няколко седмици в България.

Автомобилът е тест драйв и в този си вид ще се движи три месеца по улиците на Велико Търново, след което ще бъде продаден. Печалбата ще бъде изцяло дарена на СУ „Емилиян Станев“ за оборудване на кабинетите по изобразително изкуство.

„Това е чисто нов модел, представихме го преди две седмици. Фолирахме го със специално фолио, за да може да се рисува с акрил върху него. После в нашето бояджийно ще бъде лакиран, за да се запази нарисуваното от децата и да бъде устойчиво на атмосферни влияния. Искаме възможно най-много хора да го видят тези три месеца“, разказа Ирена Солакова, която е една от собственичките на автомобилното представителство на марката във Велико Търново.

В РИСУВАНЕТО НА АВТОМОБИЛА БЯХА АНГАЖИРАНИ ДЕЦА ОТ ПЪРВИ ДО ЧЕТВЪРТИ КЛАС.

От всяка паралелка са поканени по няколко от малките художници. Те се справиха отлично със задачата, която според организаторите е „да повярват в своето чудо“.

Осемгодишната Ралица избра за своя рисунка принцеса, която разпръсква прашец. Тя сподели, че децата имат нужда от сбъдване на мечтите. Нейната съученичка Елена пък избра да рисува цвете с ваза. По думите й нейната творба е символ на красотата, която ще спаси света. Малкият Еди, който се качи на предния капак, за да разкраси возилото, обясни, че рисува повърхността и дъното на морето с корали. Той пожела на бъдещия собсвеник на колата да има късмет.

Малките художници бяха подкрепени от своите учители в нестандартното начинание.

„Идеята не беше наша, потърсиха ни с готова идея. Много сме щастливи, че се обърнаха към нас. С печалбата ще оборудваме наши кабинети. Имаме нужда от няколко големи екрана с наситени цветове. В днешно време сме зависими от техниката. Планирали сме да закупим таблети за рисуване, защото имаме кабинет за графичен дизайн. Те много ще ни помогнат, сподели учителката Бояна Пеева. По думите й в днешно време чудесата се случват, особено след като на едно място се събират толкова талантливи деца.

Новият „Фолксваген Тигуан“ се продава за цена от 73 000 лв., най-слабият двигател е с мощност от 150 конски сили. Има го в различни цветове, но единствен по рода си ще бъде именно рисуваният от талантливите художници.

Михаил МИХАЛЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *