Хороскоп

Месечен хороскоп за юни 2024

Юни ще е месец на пътувания, комуникации и любовни авантюри

 

Юни – месецът с най-много светлина в денонощието.

Месецът, през който денят тържествува над нощта. Времето се стопля, а чувството за лекота се усеща все повече и в душите, и в телата ни. Юни 2024 година ще бъде месец на авантюрите. Месец на случайните търсения, проучване на възможностите и намиране време за интересни забежки от сивото и скучно ежедневие.

На 3 юни Меркурий навлиза в Близнаци, а на 4 юни е в съвпад с Юпитер, като двете планети ще образуват хармоничен аспект с Плутон.

В началото на месеца не питайте, ако не искате да знаете. Не задавайте въпроси, ако не искате да чуете истинските отговори. Този момент ще посее семето на любопитството, което да се развие по-нататък. Първата юнска седмица е наситена със силна космическа енергия заради аспекта между Меркурий, Юпитер и Плутон, като в сцената се намесва и новолунието в Близнаци на 6 юни.

Почти няма да има хора, които да пропуснат възможността да създадат планове и програма за действие през летните месеци.

Време е за резервации и ангажименти, свързани с летните отпуски. Що се отнася до пътуванията, движението на Меркурий в Близнаци между 3 и 17 юни обещава две седмици, в които ще ни се иска все да сме на колела. Ако ни се наложи да сме стационарни, то нека поне се разхождаме и прекарваме повече време навън сред природата. Меркурий и Венера навлизат в Рак на 17 юни, а Слънцето ги следва на 20 юни, въвеждайки времето на Рака или така нареченото лятно слънцестоене.

Това ще постави началото и на летния сезон.

Пренаситеното от движение, срещи и разговори ежедневие ще отстъпи място на по-уютните вечери, прекарани със семейството и близките хора – на по чаша вино в лятната градина или на вкусна вечеря в охладената от климатика всекидневна. Втората десетдневка на юни ще блести и със своите любовни искри както между вече влюбилите се, така и между онези, които търсят своята половинка. Не забравяйте, юни се очертава да бъде месец на общуване, комуникация и любов.


ОВЕН

Набележете си цели

 

Нищо не може да ви спре да създавате съдържание в живота си през следващите четири седмици, през които трае месец юни. Независимо дали сте заети с практическа работа, или сте писатели, творци и артисти, вие ще искате да изживеете месеца си романтично и съдържателно. Ще си създадете нова ежедневна практика – да вписвате желанията си в тефтер, както и благодарностите към Вселената, че ви се случва пожеланото. Първата половина от месеца е белязана с благоприятно време за срещи и контакти.

Вдъхновени сте, а и я няма онази позната за характера ви агресия.

През втората половина от месеца ще успокоите темпото и ще отдадете повече време и значение на близките, семейството си и потребностите, свързани с тях и общия ви живот. Ще се радвате, когато приемате гости вкъщи, особено ако разполагате с приятна лятна градина или тераса, обагрени в балконски цветя. Набележете си цели, месецът ще ги сбъдне.


ТЕЛЕЦ

Проявявате ината си

 

Юни идва при вас с мисли и нови идеи как да изкарате допълнителни приходи за себе си и семейството. Хармоничният аспект между Меркурий, Юпитер, Венера и Слънцето през първата седмица от месеца е причина да се заредите с ентусиазъм и да потърсите по-добре платено поприще, което да ви осигури и по-добри бъдещи приходи, както и по-качествен и достоен живот. Не е изключено да помислите и за инвестиция, която да ви предостави стабилност и сигурност. През втората десетдневка от месеца, когато Марс навлиза в знака ви, вие ще проявявате така добре познатия за характера ви инат, който на моменти ще бъде особено дразнещ и за близки, и за приятели.

Но вие така или иначе няма да си промените мисленето, така че – да му мислят те.

Може да се наложи да замените обичайното си мирно поведение с по-войнствено, което всъщност е ваша защитна реакция. През последната десетдневка ще сте далеч по-спокойни и социални. Летният сезон ще дойде с предложения за прекарване на почивката ви с приятели и близки. Не отказвайте на възможността да посрещнете първоюлското утро на морето.


БЛИЗНАЦИ

Нови хоризонти

 

Юни е един от месеците, които вие наричате „свой“ не само заради затоплящия се въздух в атмосферата, а и защото по-голямата част от вас празнуват своя рожден ден. Време е за празненство, време е за приготовления за посрещане на новата ви лична година. Между 3 и 6 юни не се страхувайте да натиснете бутона за обновление на живота си. Този кратък четиридневен прозорец е пълен с мощен потенциал и жизнена енергия, която е добре да усвоите. Енергия за мощен рестарт. Бъдете внимателни между 8 и 15 юни, когато е възможно да срещнете сериозната съпротива на водещ авторитет в живота ви.

Авторитет, с който ще трябва да се съобразите.

Това са дните, когато е по-добре да опипвате почвата, вместо да действате. Повече явни действия ще имате възможност да направите след средата на месеца, а идването на летния сезон след 20-и ще ви помогне да отворите прозорец към нова своя материална цел. Като цяло, месец на нови хоризонти и светове се очертава за вас.


РАК

Липса на тонус

 

Възможно е през първата половина от юни да страдате от липса на настроение и тонус. Не, не се разболявате, не се случва нещо с тялото ви. Дори не си го и помисляйте. Това е един съвсем нормален отлив на енергия от организма ви, за да си отпочинете и да преодолеете стреса от предходните няколко месеца. Избирайте по-тихи места за престоите си, избягвайте шумните и многобройни компании. Точно сега нямате нужда от популярност сред приятелските среди.

Повече ангажименти ви очакват през втората половина от месеца с акцент върху третата десетдневка.

Слънцето навлиза във вашия знак, активира сектор от хороскопа ви, който отговаря за жизнената сила и енергия. Подгответе се за по-интензивен начин на живот, повече общуване, срещи с приятели и познати, с които отказвахте да се видите в началото на месеца. Като цяло, най-силни ще са последните дни от юни при вас. Не ги пропилявайте.


ЛЪВ

Смяна на работата

 

Месецът ще бъде доста бурен, що се отнася до връзките и социалните ви контакти. В хороскопа ви ще се струпат планети в сектор, отговарящ за сюжетните линии като социални групи, общност, пътувания, визити и все такива щастливи подвижни неща. Ще усетите как вашият свят ще стане доста по-шарен и наситен с прекрасни емоции. С много хора ще си разменяте важна информация, но ще има и такива, които ще ви търсят само за клюки и празни приказки.

Обърнете повече внимание на онези, които ви дават идеи и с които можете да обмените малко или много опит в областта, в която сте добри.

Движението на Марс в дома на професионалното ви развитие определено ще ви даде шанс да подобрите позициите си в службата, както и да намерите ново поприще, ако това е вашето желание. Не се притеснявайте да се заявите, да потърсите начин за реализация и намиране на подкрепа. Лятото идва на 20 юни, за да ви отвори врати да подобрите доходите си. А това няма ли да стане най-добре, ако смените работата си?


ДЕВА

Мислете позитивно

 

Намирате се в подем. Около година назад във времето ви отне да се подготвите и психически, и емоционално, че от вас зависи вашето развитие и че няма кой друг да ви помогне, ако вие самите не го сторите. Между 3 и 6 юни професионалният ви живот ще получи неочакван рестарт. Можете да се видите в нова роля, можете да получите ново предложение, което съвсем неочаквано да запали искрата на ентусиазма ви. Новолунието в Близнаци на 6-и е причина да се почувствате комфортно на мястото, което заемате, без да изпитвате неудобство, че блестите вие, а не някой друг.

През втората десетдневка от месеца можете да очаквате повече натоварване.

То ще бъде свързано с пътувания, срещи и много приятелски разговори, а не с работа и психическо напрежение. Истината е, че няма да имате много време и вашият ден ще бъде особено забързан. Но пък това ще ви се хареса. През третата десетдневка, когато Слънцето навлезе в Рак, е важно да набележите целите си за летния сезон. Посрещнете лятото с отворена душа и с много позитивни мисли. Колкото по-положително мислите, толкова по-хубави неща ще ви се случват.


ВЕЗНИ

Позитивен месец

 

Юни започва за вас на вълшебно килимче, гледайки към един съвсем нов свят – с фантастична гледна точка и толкова много позитивни неща, които можете да видите и почувствате. Във вас има частичка, която жадува за нови преживявания и емоции, както и за придобиване на нови знания. Ще ги получите. Между 3 и 6 юни потърсете начин как да пътувате или пък да се запишете на курс за квалификация, преквалификация и дори за изучаване на нов чужд език. Изкушението да се разпръснете в много посоки е голямо, но в началото на втората десетдневка бъдете една идея по-съсредоточени и концентрирани.

Очакват ви малки изпитания под формата на неодобрение от страна на роднини, близки и приятели.

Всъщност, те във вас виждат сериозно променящи се хора и това първоначално ще им се стори шоково. Месецът продължава с позитивни хоризонти. На 20 юни настъпва и лятото на 2024 година, което за вас обещава да е вълнуващо. Планирайте отпуската, мислете за положителни емоции и всичко това ще ви зареди и в работата си да сте добри и успяващи.


СКОРПИОН

Финансова стабилност

 

През юни ще се занимавате с финансови въпроси, инвестиции, покупки и продажби на имоти, имущество и прочее. Мнозина от вас имат шанса точно сега да направят най-подходящата и благодатна сделка, която в дългосрочен план да им осигури сигурна стабилност. В работната среда ви чака повишение. Толкова силно е заложено това в хороскопа ви, че дори да не се случи при вас, енергията ви ще повлияе на вашата половинка и той или тя ще бъде повишена в службата си, но в общото ви домакинство доходите ще нарастват.

Около 10 юни ще бъдете доста инатливи и каквото кажете, ще искате незабавно да бъде изпълнено от отсрещната страна.

Това определено може да се счита и за повод за конфликти, но те ще са краткотрайни. В дните от 17 до 25 юни за вас ще бъде особено благоприятен период да планирате лятната си почивка, ако все още не сте го направили. Всякакви въпроси, свързани с резервации и очаквания на позитивни емоции ще ви дойдат добре.


СТРЕЛЕЦ

Затегнете коланите

 

Независимо дали в личния живот до момента сте преживели период на затишие, или пък на повдигане на емоционалността, юни ще ви донесе прилив на нови страсти и вълшебни моменти, които си заслужават да бъдат изживени с удоволствие. Лунното и слънчевото затъмнение през април в сектора от хороскопа ви, отговарящ за романтиката и удоволствията, още тогава активираха енергия, която ще започне да се развива сега, през юни и през следващите летни месеци.

Време е за пътешествия, авантюри, любовни афери и щастливи емоции.

А когато става дума за такива аспекти от живота, вероятно вие сте най-добрите представители на Зодиака, които могат да им се насладят. Друг важен аспект от юнския ви хороскоп е попадането в съюз с важен човек за живота ви. Това може да стане чрез подписване на договор или чрез устна договорка, но определено влиянието му в ежедневието ще е голямо от сега нататък. Заредете се с кураж, търпение, затегнете коланите. Предстои ви интересно пътешествие.


КОЗИРОГ

Подобрете живота си

 

Ако сте мислили за промени в начина си на живот, то юни ще ви помогне да превключите на един по-здравословен режим на хранене и движение, което определено ще се отрази на много аспекти от ежедневието ви, включително и на съня. Не само че медът с ниско съдържание на захар ще ви се стори по-вкусен, но и умът ви ще се просветли и ще бъде изпълнен с идеи и нови, по-свежи мисли. В случай че нямате нагласата да променяте здравословния аспект на своя живот, то със сигурност тази тенденция към промяна ще засегне професионалния ви живот с цел намаляване на стреса и напрежението.

Разговорите ви с колегите ще протичат далеч по-ползотворно и благоприятно, а промените ще се разрешават като от само себе си.

Отново ще трябва да внимавате да не усложните прекалено много нещата за себе си, тъй като, само и само да е мир и да е свършена работата, вие сте готови да хванете всички дини под своите мишници. Научете се да делегирате. Научете се да споделяте.


ВОДОЛЕЙ

Нужда от реформи

 

През юни вашите креативност и остроумие ще бъдат високо ценени. Не се притеснявайте да отдавате повече време и значение на нещата, които ви вдъхновяват и карат да се чувствате живи и щастливи. Запълвайте тетрадката си със скици, нахвърляни идеи. Тях определено ще се наложи да ползвате и през следващите месеци, защото идеите, хрумнали ви сега, ще са актуални и за в бъдеще. Не се лишавайте от излизания с приятели през уикендите или през работната седмица, стига да разполагате с това време. Бъдете внимателни с финансите си през втората юнска седмица, когато ви застрашава опасност да купите нещо скъпо и ненужно, което от своя страна ще наруши баланса на бюджета ви.

На 9 юни Марс навлиза в Телец, откъдето ще насочи енергията към дома и семейството ви.

Не е изключено да започнете ремонт вкъщи и да потърсите начин как да промените интериора или начина си на живот. Само чрез промяна на физическото пространство ще постигнете хармония и в емоционалното. Нуждаете се от реформи.


РИБИ

Опората е вкъщи

 

През първата половина от юни вие ще имате възможност да се посветите на дома, семейството и близките си. Новолунието в Близнаци на 6-и ще бъде повод да потърсите убежище вкъщи, където се чувствате най-сигурни и защитени. Ще имате много идеи, много въпроси, много различни възможности, което всъщност ще ви разсее и разконцентрира. Животът ви няма да е все така структуриран, както вие сте свикнали.

И хаосът във външния свят ще предизвиква желание да се оставите на стабилността вкъщи.

А там наистина ще намирате разбиране и добро отношение. Не се чувствайте гузно, ако отделяте повече време за себе си, за своите потребности и желания. Ако искате другите да ви поглезят малко. Сега му е времето. Повече късмет ще имате през последната юнска десетдневка. Идването на летния сезон на 20-и ще ви зареди с ентусиазъм и енергия. А и с вдъхновение, от което се нуждаехте.

 

Тодор Емилов-Тео

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *