Култура

С концерт на Балетна школа „Ритъм“ в Лясковец започнаха празничните прояви за Петровден

С богат концерт на Танцова школа „Ритъм“ започнаха празничните прояви в Лясковец, посветени на Петровден

Гости на тържеството бяха председателят на Общински съвет Сергей Добрев, кметът на Община Лясковец Васил Христов и неговите заместници Емилия Жилиева и Деница Коева

Кметът Христов и председателят на читалището Васил Русев поздравиха деца и ръководители, а в края на концерта ръководителят на танцьорите Валя Атанасова благодари на публиката и родителите, на общинското ръководство и на всички, дошли да уважат труда на нейните възпитаници.

Близо 20 изпълнения – класически балет, характерни танци, хореографии на Валя Атанасова, представиха пред публика всички деца от различните възрастови групи от школата, както и най-малките 4-5-годишни танцьори от детските градини „Пчелица“ и „Славейче“. Почти всички представени танци през настоящата учебна година са заслужили престижни награди от участията на ТШ „Ритъм“ във фестивали и национални и регионални конкурси.

Събралите се в залата на читалището почитатели на балетното изкуство събраха сума от над 800 лева за закупуването на сценични костюми на децата от школата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *