Образование

Високопоставена китайска делегация посети ВТУ

Китайска делегация, водена от заместник-генералния директор на Центъра за езиково обучение и сътрудничество към Министерството на образованието на Китай Ху Джъпин, посети Великотърновския университет и се срещна с ректора проф. д-р Димитър Димитров.

Той запозна госта с историята и успехите на Университета, както и с многобройните договори за сътрудничество с университети и институции в КНР, които са доказателство за авторитета на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ в областта на висшето образование и науката не само в България, но и в Китай.

“Надявам се, че занапред ще разширим сътрудничеството с КНР, както и броя на китайските студенти в нашия университет. Вярвам, че имаме какво да им предложим и ще се радвам да работим заедно за развиване на различните компетентности – както на обучаваните от Китай в България, и обратното”, каза в приветствието си проф. Димитров.

От своя страна г-н Ху Джъпин благодари за подкрепата, която Великотърновският университет оказва на Институт „Конфуций“, на лекторите по китайски език, и за добрите отношения, които институцията поддържа и които са определящи за близостта между двете държави.

На срещата от българска страна присъстваха още проф. д.н. Вихрен Бузов, заместник-ректор по качеството и акредитацията, директорите на Институт „Конфуций“ от българска и от китайска страна – доц. д-р Искра Мандова и проф. Дун Юенсин, както и доц. д-р Полина Цончева, декан на Филологическия факултет.

 

Сн. ВТУ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *