Горещи новиниОбщество

Рокери от цялата страна дойдоха на протест в Русаля, искат оставката на кмета, забъркан в скандал

 МОТОРДЖИИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА СЕ СЪБРАХА В ТЪРНОВСКОТО СЕЛО РУСАЛЯ, ЗА ДА ПРОТЕСТИРАТ СРЕЩУ КМЕТА НА НАСЕЛЕНО МЯСТО САШКО НАЧЕВ.

Поводът за тяхното недоволство е скандалът, с който управникът се прочу преди две седмици. Начев беше обвинен в отправяне на неприлични предложения към млада майка от селото. Той обаче категорично отрече твърденията и посочи, че случаят е постановка, която цели да очерни името му.

В събота на обяд пред кметството се оформи своеобразен мотосъбор. Въпреки високите температури в него се включиха притежатели на мощни машини от марката „Харли Дейвидсън“, дошли специално за протеста от София, Трявна, Севлиево, Габрово и други градове. Те поискаха мирно и цивилизовано оставката на управника. Сред подкрепилите бе и легендарният певец Васко Кръпката.

Опитите им да се срещнат лично с кмета удариха на камък.

На събитието присъства като гражданин и народният представител Ангел Янчев. Пред множеството се събрали хора той заяви, че Начев, който е и председател на читалищното настоятелство, е допринесъл и за отрязаната субсидия на културната институция в селото. Читалището беше лишено от средства след одит, при който бяха установени финансови нарушения.

По думите на Янчев под въпрос е и легитимното избиране на Начев за кмет на Русаля.

„На последния местен вот за Сашко са гласували 100 души, от които близо 50 специално докарани от другаде, за да пуснат бюлетина в негова подкрепа“, заяви депутатът.

Галина ГЕОРГИЕВА

One thought on “Рокери от цялата страна дойдоха на протест в Русаля, искат оставката на кмета, забъркан в скандал

  • Тия рокери защо нямат куража да протестират пред народното събрание? Да не би да одобряват политиците?? Ако е така – значи са долни боклуци като тях. Или ги е страх, щото се искат топки, а те ги нямат. Но е по лесно да плюеш по възрастен беззащитен мъж. 😉
    Нека спора да се реши в съда и тов ае

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *