Водещи новиниПриложение Полски Тръмбеш

Млад огнеборец и доброволец сбъдна мечтата си и стана професионален пожарникар

Драгомир Илиев е сред младото попълнение на РСПБЗН – Полски Тръмбеш

 

ДРАГОМИР ИЛИЕВ Е ЕДНО ОТ МЛАДИТЕ ПОПЪЛНЕНИЯ В ПОЖАРНАТА В

родния си град Полски Тръмбеш. 26-годишният служител е доказателство как отрядът на младите огнеборци от СУ „ Цанко Церковски” е ковачница за реализация на младите хора от общината. Драгомир е бил около четири години в него и е участвал в множество състезания у нас и в чужбина. След като завършва гимназия, той става и доброволец в местното формирование, където помага на хората 2,5 г. Сега вече е професионален пожарникар и така е сбъднал мечтата си, която се формирала в него още в отряда на младите огнеборци.

Млад огнеборец и доброволец сбъдна мечтата си и стана професионален пожарникар
Първият пожар на Драгомир

ДА СТАНЕШ ПОЖАРНИКАР ОБАЧЕ, СЪВСЕМ НЕ Е ЛЕСНО И

се преминава през много изпити и обучения, споделя младият служител. Бил обявен конкурс за кандидатстване в пожарната само за доброволци и Драго се записал. Едно от изискванията било да си бил доброволец най-малко две години и половина. Явили се още двама доброволци, които така и не стигнали до финала. За влизане в професионалната пожарна има няколко етапа, като първият е медицинският изпит, който установява дали си годен за системата на МВР, после е този за физическа подготовка. После следват два етапа на психичния изпит, които били най-тежкото изпитание. Първият етап е психотест 5-6 часа с над 1000 въпроса. На втория психоизпит говориш лично с психолог, ако си минал първия. Специалистът ти задава въпроси спрямо теста, който вече си минал. Ако си преминал всичко това, се срещаш с началниците на пожарната в областта и естествено, с директора. След това следва 5 месеца обучение във Варна, после един месец в Монтана. После има стаж в съответната служба. Така най-сетне Драгомир Илиев става професионален пожарникар.

УЧАСТИЕТО В ПЪРВИЯ ПОЖАР НА НОВОТО ЛИЦЕ В ТРЪМБЕШКАТА ПОЖАРНА

е било по време на стажа при гасене на запалена суха трева. Ходил да гаси пожари в две къщи в Павел и Каранци, в които обаче не е имало хора. До момента не му се е налагало да спасява хора, но е подготвен за героични битки с огнената стихия. Защото е амбициозен млад човек и казва, че ще остане да живее в Полски Тръмбеш, той се вижда пак в пожарната и след пет години. Но по-подготвен, с повече опит зад гърба си и усвоил всички тънкости на професията.

ДРАГОМИР ИЛИЕВ ИМА САМО ЗАВЪРШЕНО СРЕДНО В МЕСТНАТА ГИМНАЗИЯ.

Млад огнеборец и доброволец сбъдна мечтата си и стана професионален пожарникар
По време на обучение с екип

И не защото не е опитал да има диплома за висше. Започнал да учи висше и искал да стане учител по физическо възпитание. Но по време на занимание претърпял злополука, после операция след скъсани кръстни връзки и така стигнал само до втори курс. После прекъснал и вече е с изтекли права. Понеже съдбата си знае работата, младият мъж сега работи това, за което е мечтаел, и не съжалява за висшето. Освен това казва, че условията за работа и спорт в пожарната в родния му град са отлични и всеки ден може да спортува във фитнеса на службата. В Полски Тръмбеш пък има и прекрасни условия за почивка с басейните, парковете във всеки квартал, малките кокетни заведения и спокойствието.

МНОГО ОГНЕБОРЦИ ИМАТ ЛИЧЕН ДЕВИЗ, НО ДРАГОМИР НЕ Е ОТ ТЯХ.

За сметка на това има прекрасно хоби – обича да пътешества. Съвсем скоро заедно с приятелката си Стефани е бил на екскурзия в няколко европейски държави. Преди това е пътувал пак до Франция, до Румъния и други. Обича риболова и спорта. Тренирал е тенис на маса, футбол и бадминтон. Сега със Стефани мечтаят да отидат и в Испания. Двамата са чаровна млада двойка, която, за разлика от много други, не обича публичността, постоянното пускане на снимки и разкриване на съкровени общи планове. Така Драгомир Илиев още веднъж се вписва чудесно в общия профил на служителя на МВР, който трябва да е отличен професионалист, но дискретен за себе си.

Сн. личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *