Политика

Адвокат Мирослав Евтимов: „Коалиция „Синя България“ изгражда структури в страната и се стяга за избори“

Коалиция „Синя България“ изгражда структури както във Великотърновска област, така и в цялата страна и се готви за избори

Това съобщи адвокат Мирослав Евтимов – член на Националното ръководство на партия “Консервативно обединение на десницата” (КОД), която е една от партиите в политическия съюз.

Той сподели, че на проведеното първо национално съвещание „Синя България“ е решила да задълбочи консолидацията на обединението и да започне изграждане на структури на съюза в цялата страна. След анализ на избoрите и на политическата безпътица в 50-ото народно събрание обединението стартира и усилена подготовка за следващите парламентарни избори.

Срещата е завършила с приемане на политическа декларация за позиционирането на „Синя България“ като дясна консервативна опозиция на цялото парламентарно представителство в 50-ото НС.

„Потвърждаваме участието си в политическия съюз „Синя България“ и заявяваме волята си заедно да продължим да го развиваме и утвърждаваме. Убедени сме, че коалицията е единствената дясна консервативна европейска политическа алтернатива.

Поставяме си за цел „Синя България“ да се превърне в център на силно широко дясно обединение на личности, граждански организации и партии.

Само такова обединение с ясна идеология и последователни позиции може да извади обществото от безпътицата, на която ни обричат днешните парламентарни партии, и да бъде преграда пред популистките евразийски проекти“, се казва в декларацията.

В обръщението се заявява още, че за „Синя България“ отминалите избори са първата крачка на националната политическа сцена.

„На тези избори въпреки краткото време и ограничения ресурс „Синя България“ постигна първия от много години видим резултат за десницата. Независимо от това определяме резултатите си на тези избори като незадоволителни. Във връзка с това след анализ на слабостите ни националното съвещание на „Синя България“ прие план за структурно, организационно и кадрово развитие на нашия съюз, с ясни отговорности и конкретна времева рамка.

На тези избори ние поставихме началото. Ясно осъзнаваме отговорността си да защитим и да развием надеждата, че след години на разделение и разочарование вече има смислена и силна дясна алтернатива.И ние ще го направим!“, пише в декларацията.

В нея активистите заявяват още, че „Синя България“ ще бъде дясна консервативна опозиция на цялото днешно парламентарно представителство.

„Убедени сме, че възможността за различно бъдеще минава през прилагането на различни политики. Битката между ГЕРБ и ПП не е за това, те спорят за смяна на изпълнителите на досегашните политики.

За нас това, което може да донесе промяна, са десните политики за пълна трансформация на квазидържавната икономика към пълнокръвна пазарна икономика с мощен прилив на външни капитали и двуцифрен икономически растеж.

Гарантиране на свободата на икономическата инициатива, ниски данъци, отказ от дефицити и прекратяване на административния терор върху бизнеса. Това е единственият начин за постигане на икономически растеж и високи доходи.

Премахване на генератора на голямата политическа корупция, което означава изваждане на държавата от стопанския оборот.

Големите инфраструктурни проекти трябва да са задача пред частния капитал, а не бездънна яма, в която потъват парите от данъците ни.

Постигане на ефективност на системите на образование, здравеопазване и сигурност през последователна държавна политика. Тук е същностната задача на държавата и тук е мястото, в което да се инвестират разумно публичните пари. Ефективно насочена социална политика, основана на личната отговорност и принос към социалните системи. Гарантиране на адекватна грижа за най-уязвимите и осигуряване на възможности за тези, които изкарват парите.

Активна позиция на България в ЕС за противопоставяне на културния марксизъм и заличаването на националните държави. Силна Европа означава модерно общество, основано на моралния фундамент на християнската цивилизация. В днешния парламент няма политическа сила, която да защитава тези цели.

Независимо дали някоя от тях ще формира правителство, или иска да бъде в опозиция, това ще е само ново превъплъщение на завладяната от социализъм и олигархия държава. Ново превъплъщение на модела на ДПС за корупция и овладяване на държавата.

Днес вместо задаване на посока наблюдаваме поредните скандали за извличане на тяснопартийни ползи, докато обществото ни понася негативите“, се посочва в декларацията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *