Горещи новиниПолитика

Предложиха търновски депутат за здравен министър

ДЕПУТАТЪТ ОТ ГЕРБ ПРОФ. КОСТАДИН АНГЕЛОВ Е НОМИНИРАН ЗА МИНИСТЪР НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО.

Това стана ясно в понеделник, когато президентът Румен Радев връчи първия проучвателен мандат за състав на кабинет.

Проф. Ангелов бе излъчен за народен представител от IV многомандатен избирателен район – Велико Търново. Медикът бе част от 45-ото, 46-ото, 47-ото, 48-ото и 49-ото народно събрание, все с гласовете на хората от областта. Той вече е изпълнявал длъжността здравен министър, като периодът, в който ръководеше ведомството, съвпадна с първата вълна от пандемията от коронавирус у нас.

Проф. Ангелов е завършил медицина, здравен мениджмънт и финанси в София.

По специалност е хирург, а кариерата си стартира в Спешното отделение – шокова зала към Спешна помощ – София, като лекар ординатор. През 2006 г. постъпва като хирург в УМБАЛ „Александровска“ и през 2013 г. става директор на клиниката. Остава начело на лечебното заведение до избирането му за министър на здравеопазването през 2020 г.

Ако кабинетът получи зелена светлина, на мястото на проф. Ангелов в Народното събрание ще влезе д-р Ивелина Гецова.

Галина ГЕОРГИЕВА

2 thoughts on “Предложиха търновски депутат за здравен министър

  • След като ги избере народа, депутатите, кметовете и наместници им мислят , че задачата им е да правят пари и то пари за собствени нужди и за техните подръжници
    Тази практика умръзна на всички.
    Моля гледайте повече да давате , засявате, внасяте и спестявате отколкото да вземате, вземате, разрушавате, сечете, продавате, изнасяте . Всичко се вижда и записва в книгата на Вселената.

    Отговор
  • Този не е родом от В.Търново! Натрапен депутат на търновци. При тези фалшиви избори, едва ли е изобщо и избран от местното население!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *