Горещи новиниПолитика

Петима заместници вече има кметът Даниел Панов

Кметът инж. д-р Даниел Панов назначи още двама свои заместници от началото на юли, разбра „Борба“.

Това са досегашният общински съветник Георги Недев и шефката на дирекцията по общинско развитие и европроекти Мариела Цонева.

заместници

Новите хора в екипа идват в унисон с новата административна стпруктура на общината, одобрена в началото на годината. Сегашните трима заместници- Снежана Данева- Иванова, Нейко Генчев и проф. Георги Камарашев остават на постовете си, но ресорите им претърпяват трансформация. Новият вице Недев ще отговоря за туризма, младежките дейности, спорта и демографската политика. Мариела Цонева ще оперира в сферата на строителството и европроектите.

Финансовият и икономиката остават при Снежана Данева- Иванова, проф. Георги Камарашев се концентрира върху образованието и науката, а Нейко Генчев ще ръководи ресор „Култура“ и културно- историческо наследство.

Петимата заместници вече са разположени и в нови кабинети, като месечните им възнаграждения ще бъдат около 70 на сто от основната кметска заплата, която  е малко над 6300 лв. С петима заместници основните ресори ще бъдат покривани по-детайлно, което ще доведе и до по-качествено управление и развитие на община В. Търново. Тъй като Георги Недев освобождава място в общинския съвет, още на следващото заседание клетва ще положи финансистът Жельо Желев, който бе в местния парламент и в предишните мандати. 297 чиновници, разпределени в 11 дирекции, включва още новата административна структура на старата столица, като старата не бе променяна повече от 15 г.

Стилян НАЙДЕНОВ

 

5 thoughts on “Петима заместници вече има кметът Даниел Панов

 • Браво ! За новата структура и зам.кметове да е честито на Общината, Кмета и …..ПланеХ. Да му мислят кой ще им работи и как ще изпълняват бюджета тъй като и без това кмета не се появява на работа. Ако издържат до 1-2 години за съжаление ще “потопят” града а градове като Габрово, С.Загаора и Бургас ще са още по напред. Като се вижда и от предстоящото саниране на сградите и Свищов ще са по напред…..

  Отговор
 • На о.з полковник –инженер – зенитчик – професор Георги Камарашев му отива да се занимава с образование. Влече го Висшето. Каките от ВТУ-то, били отзивчиви. Беше Зам. по бедствия и аварии.. А Георги Недев си е от Дебелец. Интелектуалната гордост на Герб-ВТ.

  Отговор
 • Аз не мога да разбера как го избирате за кмет тоя Панов, като градът ви е в покъргително състояние! Свръх-задтрояване с ниско качествени сгради, липса на места за паркиране, шум и мръсотия. Няма един парк да се разходи човек. Това Дружба и Марно поле са градски градинки. И там мизерия, непочистени кошове и около тях. Като падне отпадък от гюмовете никой не го събира. Няма такава мизерия никде в областта. Събрали се бивши военни град да управляват. Бившият военен върши работа само на входа, да посреща и изпраща гражданите. Вие, търговци, тези кметове сте ги направили. Толкова ли нямате юристи, икономисти, мениджъри?

  Отговор
 • На господин Камарашев давате културата и образованието???? Странно, защото той е по-скоро за силовите структури.

  Отговор
 • Явно само комунисти гласуват за кмет…
  г-н Бибиян е прав-липсват професионалисти очевидно

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *