Здраве

Концерт събра 3000 лв. за Комплексния онкологичен център

БЛАГОТВОРИТЕЛНИЯТ КОНЦЕРТ „ТЪРНОВЧЕ“ И ПРИЯТЕЛИ В ПАМЕТ НА Г-ЖА БОНКА БОНЕВА“ СЪБРА 3000 ЛВ. ЗА КОМПЛЕКСНИЯ ОНКОЛОГИЧЕН ЦЕНТЪР В СТАРАТА СТОЛИЦА

Мероприятието се състоя в края на миналата седмица в Летния театър на болярския град.

Това е трето издание на инициативата, превърнала се в традиция и в памет на дългогодишния хореограф на детско-юношески танцов ансамбъл „Търновче“ и танцов клуб „Търновград“ – Бонка Бонева. Тя почина от онкологично заболяване, а нейните възпитаници се обединиха около каузата да помагат на пациенти, борещи се с рак.

„През 2022 година, когато поставихме началото, събрахме 4200 лв. и с тях закупихме за лечебното заведение два кардиоехографа.

Миналата година пък дарихме стол за вземане на кръв и стойки за венозни вливания за 3100 лв. Деня на добротата – 13 ноември. Закупихме ги със средствата от втория си благотворителен концерт“, сподели Анелия Вачева – председател на сдружение „Фолклорен ансамбъл „Търновче“.

Участници тази година освен ДЮТА „Търновче“ и ТК „Търновград“ бяха арт денс център UnBeso и Танцово студио „Динамик“ при Център за подкрепа и личностно развитие – Общински детски комплекс – Велико Търново.

Специален гост-изпълнител беше Елица Малакова.

Събитието бе организирано от сдружение „Фолклорен ансамбъл „Търновче“ и Община Велико Търново.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *