Водещи новиниОбщество

Строителен бум за къщи, голямо сателитно селище с детска градина, басейни и зони за отдих правят край Дебелец

Главният архитект на Община В. Търново Николай Малаков: „От две години насам интересът към имоти по селата е много голям“

 

ОГРОМЕН ИНТЕРЕС КЪМ ИЗГРАЖДАНЕТО И ОСНОВНИЯ РЕМОНТ НА КЪЩИ ОКОЛО ВЕЛИКО ТЪРНОВО РЕГИСТРИРАТ В СТРОИТЕЛНАТА ДИРЕКЦИЯ НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО.

Строителен бум за къщи, голямо сателитно селище с детска градина, басейни и зони за отдих правят край ДебелецСпоред главния архитект на Общината Николай Малаков вече близо половината от всички строителни разрешения, които разписва, са именно за това, а възходящата тенденция е от две години насам. Мнозина предпочитат прохладата и уюта в някои от селата и малките градове в близост до общинския център в стремежа си да си осигурят комфорт и да избягат от шума, неудобствата с паркирането и преуплътняването на старата столица. Ежегодно главният архитект на града разписва около 400 позволителни, а близо 200 от тях са за къщи. Тенденцията е трайна и нараства пропорционално, коментира самият той. Сред най-предпочитани за живеене са малките населени места с панорама – Леденик , Беляковец, Малки чифлик, Присово, Плаково, Дебелец и др. Доста жители на община Велико Търново вече се насочват и към имоти в близките селца и на съседната община Дряново заради късите разстояния и прекрасната природа.

В МОМЕНТА КРАЙ ДЕБЕЛЕЦ ЗАПОЧНА ДА СЕ ОФОРМЯ И ГОЛЯМО САТЕЛИТНО СЕЛИЩЕ.

То е разположено в местността Под баира и северните зони на градчето в близост до прекия път В. Търново-  Габрово. Земята е разпределена за изграждане на еднофамилни къщи, а за част от нея е планувано и строителството на детска градина, зони за спорт и отдих и басейни. „Общият устройствен план на Община В. Търново планира градът да расте в няколко посоки и една от тях е именно тази край Дебелец“, коментира арх. Николай Малаков. В района, който е с площ от над 40 дка, вече са оформени и помощни пътища, както и основните вътрешни подходи. Инвеститори от Варна и София вече имат капарирани имоти тук, което превръща дестинацията в хит, разбра „Борба“ от местни брокери.

С. НАЙДЕНОВ

2 thoughts on “Строителен бум за къщи, голямо сателитно селище с детска градина, басейни и зони за отдих правят край Дебелец

  • Нагъл тип! Кой даде разрешенията за презастрояването и респективно получаването на проблема с паркирането? Кой преуплатни града? Вие подигравате ли се с хората?

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *