ОбществоПавликени

Артпленер събра в Павликени художници от Кипър, Франция и България

Художници от Кипър, Франция и България участваха в Международния артпленер „Павликени и светът“

Сред гостуващите автори бяха Инчи Кансу, Исмет Тартар, Емел Семиоглу, Есер Кечечи, Раиф Кизил и Кемал Каймаз от Кипър, както и французинът Брюно Давид.

За пет дни те създаваха изкуство от хартия в Павликени и опознаваха местната култура. Част от инициативата беше и работилница за колажи с ученици, която художниците водиха.

Във фоайето на местното НЧ „Братство-1884“ бе открита изложбата „Павликени и светът“ със създадените в града произведения от хартия. Тя може да бъде посетена до 8 септември.

На откриването присъства кметът на града инж. Емануил Манолов.

„В началото на юли всяка година при нас пристигат творци от целия свят и в продължение на няколко дни в цялата община витае духът на вдъхновението и творчеството. През тези години се създадоха много културни мостове между Павликени и света, а жителите на Павликени придобихме представа за съвременно изкуство. Така Павликени се появи на световната културна карта“, подчерта той.

Проектът „Павликени и светът“ се провежда за 12-и пореден път и се организира от Община Павликени и фондация „Аматерас“, зад която стоят Тодор Тодоров и Даниела Тодорова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *