Спорт

Баскетболен клуб „Етър-49“ се включва в кампанията „Заедно с Ася в борбата й с рака“

За втора поредна година клубната дарителска кампания „Виолетово сърце“ ще подпомогне местна кауза, нуждаещи се или проект

Екипът на Баскетболен клуб „Етър-49“ стартира инициатива за поощряване на социалната отговорност в състезатели, родители, треньори и деятели през миналата година, а настоящото издание ще завърши с благотворителен баскетболен мач. Събраните средства ще бъдат дарени на кампанията „Заедно с Ася в борбата й с рака“.

Баскетболна среща под надслов „За Ася и нейната битка“ е на 13 юли в 11:00 часа в баскетболната зала в Спортен комплекс „Ивайло“.

В двубоя ще се включат настоящи и бивши състезатели на „Етър-49“, а един от елитните български и разпознаваеми международни рефери – Мартин Хорозов, ще ръководи съдийския екип.

Мартин Хорозов е водещ баскетболен съдия в България с редица престижни наряди на европейски и световни първенства за мъже и жени, както и редовно присъстващ като рефер на клубните ФИБА първенства.

Преди да стартира съдийската си кариера, Мартин има няколко сезона в НБЛ и е част от националните отбори на България при подрастващите.

Всички желаещи да подкрепят „Виолетово сърце“ могат да могат да дарят средства по банковата сметка на кампанията или на всяка каса на EASYPAY в страната.

Дарителска кампания „Виолетово сърце“ на БК Етър-49:

Получател: Баскетболен клуб „Етър-49“ (Сдружение)

Сметка/IBAN: BG61STSA93000028982495

Банка: „ДСК”

 

EASYPAY

Клиентски номер (КИН): 3719104904

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *