Спорт

10 000 лева отпуска Община Велико Търново за подготовка на олимпийците си

Десет хиляди лева ще отпусне Община Велико Търново за еднократно подпомагане подготовката на двамата спортисти, които ще представят старата столица на Олимпиадата в Париж

Плувецът Любомир Епитропов и борецът Магомед Рамазанов ще получат по 5000 лева.

Предложението е внесено от общинските съветници Стилян Найденов, Георги Марков, Момчил Иванов и Йордан Свраков до кмета Даниел Панов и председателя на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов.

„Спортът, културата, изкуството и Велико Търново са каузи, които трябва да  Обединяват, особено в сегашните безпътни времена. Успех на нашите олимпийци и нека донесат много спортна слава на Велико Търново и България“, коментира Стилян Найденов.

„Община В. Търново ще подпомогне спортистите Любомир Епитропов и Магомед Рамазанов чрез възстановяване на направени от тях разходи във връзка с подготовката и пътуването им на Олимпиадата. Средства в размер на 10 000 лв. ще бъдат осигурени по бюджета на Общината след решение на Великотърновския общински съвет“, пише в положителното становище внесено за гласуване в ОС от заместник-кметът на старата столица Снежана Данева-Иванова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *