Призови класирания за стрелците на Държавното първенство в София

С петима състезатели участва великотърновският клуб „Етър 100“ на Държавното първенство с въздушна пушка. Надпреварата за мъже и жени по спортна стрелба се проведе на стрелбището в кв. „Гео Милев“. Отборно Добрин Буров, Боян Байчев и Тихомир Петров се класираха на второ място с общ сбор от 1754,5 точки. Победител стана отборът на „Тракия“ (Пловдив).

Индивидуално двама от стрелците ни влязоха във финала. В квалификациите Добрин Буров и Боян Байчев бяха съответно четвърти и пети, Тихомир Петров девети, Тихомир Стоянов единадесети, а Ивайло Харизанов четиринадесети. Във финала Добрин Буров се пребори за бронзов медал, а Боян Байчев се подреди седми. Шампион стана Антон Ризов от „Тракия“ (Пловдив).

При жените на пневматична пушка старата столица бе представена от другия клуб „АП-спорт“. В квалификациите Петя Луканова и Виктория Иванчева от „АП-спорт“ завършиха на второ и трето място. В спора за отличията Петя Луканова се пребори за сребърен медал, отстъпвайки само пред Нели Танева от „Тракия“, която стигна до златото с национален рекорд 245,6 т. във финала.

Виктория Иванчева остана четвърта, а Деница Иванова от „Етър 100“ е девета при жените.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.