Осъдителни присъди за трима извършители на кражби по обвинение на Районна прокуратура–Велико Търново

По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура–Велико Търново трима извършители на кражби са осъдени. Й. Й. е осъден на три години лишаване от свобода. На С.М. и на А.Д е наложено наказание от по една година и два месеца затвор.

Тримата мъже са признати за виновни за това, че в периода юли 2017 г. до 07.08.2017 г., в гр. Велико Търново, местност „Дълга лъка”, от склад в района на „Терем Ивайло” ЕООД гр. В. Търново, при условията на продължавано престъпление, след предварителен сговор, в немаловажен случай, чрез повреждане на прегради, здраво направени за защита на имот – взломени дървени сандъци и с използване на моторно превозно средство – лек автомобил „Дачия Логан“, отнели от владението на „Металика – АБ” ЕООД гр. София, без съгласието на собственика, с намерение противозаконно да присвоят чужди движими вещи на обща стойност 3259 лева, като деянието представлява опасен рецидив, като:

– в периода от началото до средата на юли 2017 г. – Й. Й. сам отнели 24 броя различни по вид кабели

– в края на юли 2017 г. – тримата след предварителен сговор отнели 25 броя медни тръби, 35 броя различни медни кабели.

– в периода края на юли 2017 г. до 07.08.2017 г. – след предварителен сговор отнели 25 броя медни тръби и 35 броя медни кабели.

Престъпление чл. 196, вр. чл. 195, вр. чл. 194, вр. чл. 29 и чл. 26 от НК.

В началото на юли 2017 г. Й. Й. имал нужда от пари и решил да извърши кражба от склад на „МЕТАЛИКА – АБ” ЕООД, в който се съхранявали вещи, които имат медни детайли. Една нощ проникнал в склада и извършил първата кражба на кабели, които обгорил и продал за скрап. Останал доволен от получената сума и предложил на другите обвиняеми, заедно да откраднат още метали. Известно време след това тримата извършили следващите кражби, като взетото отново продали за меден отпадък.

По искане на прокуратурата тримата обвиняеми са с взета мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд В. Търново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *