6 четения

Студент от Стопанска академия със сребро от Универсиадата по джудо

Със сребърен медал от Национална универсиада 2018 се окичи първокурсникът от Стопанска академия Едмон Белчев. Свищовският студент от специалност „Бизнес информатика” участва в състезанието по джудо.

В тазгодишното издание на студентския шампионат, организиран от Асоциацията за университетски спорт „Академик”, чийто домакин бе НСА „Васил Левски”, участваха над 1400 студенти от 27 университета, които се състезаваха в 15 вида спорт. Белчев бе единственият участник от Университетски спортен клуб „Димитър А. Ценов” и се състезава в категория до 66 килограма. В двете срещи, в които опонентите му бяха от Софийския университет, свищовският джудист завърши с ипон. На финала младият IT специалист от Свищов се изправи срещу студент от Национална спортна академия и малко не му достигна, за да се пребори за златото. Така още при първото си участие в Национална универсиада първокурсникът от Стопанска академия завоюва вицешампионска титла. Негов треньор в УСК „Д. А. Ценов” е ст. преп. д-р Силвия Иванова.

Едмон Белчев тренира джудо от шест години в местния спортен клуб „Джудоспорт” със старши треньор Севдан Златанов. През настоящата състезателна година той има и други два медала от републикански първенства – сребърен по бойно самбо и бронзов по джудо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!