205 четения

Михаела Филева пред „Борба”: „Животът е много хубав и трябва да му се наслаждаваме”

Певицата Михаела Филева е родом от Велико Търново и представител на новата вълна от звездни изпълнители на българската сцена. Завършила е ПМГ „Васил Друмев” в старата столица и Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров” в София.

Неколкократно е избирана за певица на годината на наградите на БГ радио, става рекламно лице на популярни продукти за тяло и напитки, участва в танцовото реалити Dancing stars, където стига до финала, но завършва на второ място. Михаела Филева бе сред звездите в концерта в Горна Оряховица, част от турнето Coca Cola Energy Tour.

– Как се чувстваш почти на родна земя? Идвала си много пъти в Горна Оряховица и имаш база за сравнение с преди. Нещо прави ли ти впечатление към по-добро?

– Много добре се чувствам тук. Видях, че площадът е обновен, това беше първото, което забелязах. Преди години тук имаше фестивал „Нова музика” и покрай него съм запомнила центъра на града. Очевидно е, че има подобрение в добра посока, което е чудесно. В Дебелец и във Велико Търново не съм се прибирала отдавна и сега ще отида, ще събера впечатлeния и оттам.

– Останаха ли ти приятели от родния град и училище?

– Основно най-добрите ми приятели са отпреди да стана популярнo име в музиката. Разбира се, имам много близки до сърцето ми хора, с които се запознах и след това, но новите приятели не са като старите. Със старите имам много спомени и преживявания, много добре знаят какво имам предвид във всяка ситуация, без значение какво казвам. За мен е много ценно и важно да запазя тази връзка с тях.

Вече е факт твоят нов албум, сподели повече за него?

– Вторият ми албум за казва „Нова страница” и е много интересен проект, не само чисто музикално, но и визуално, тъй като абсолютно цялата обложка е снимана със смартфон. Решихме да постъпим така, тъй като всички сме днес пред екраните на телефоните си и в социалните мрежи и си казахме – ето още едно нещо, което да бъде заснето чрез мобилен телефон. Много красиво се получи. Много съм доволна, много е красив. Много хубава музика събира – 7 нови парчета, има и цяла акустична част.

– Сред песните в албума има ли твои авторски?

– Да и то немалко. Аз съм съавтор в почти всички песни. Това е една от основните разлики от първия и сега втория ми албум, че вече се включвам по-смело като автор. Радвам се, че моите продуценти вярват в мен, не само като музикант, но и като автор.

– Какво те вдъхновява да пишеш?

– Всичко, дори една усмивка на непознат. Колкото и тривиално да звучи. Човек трябва да стои с отворено съзнание и да вибрира, за да усеща вдъхновението всеки момент.

– Ти си любима певица на много млади хора, какво послание искаш да отправиш към тях?

– Да си здрави и да си пазят здравето. Да разсъждават и да действат така, че да се съхраняват. Колкото повече време минава, си давам сметка, че не бива да се ядосваме и да позволяваме вглъбяване в дреболии. Животът е много хубав и трябва да му наслаждаваме.

Галина ГЕОРГИЕВА

Сн. Светослав СТЕФАНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!