Окончателно: Апелативният специализиран съд остави в ареста млечния бос от Елена | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Окончателно: Апелативният специализиран съд остави в ареста млечния бос от Елена

Публикувана на: 15.06.2018г. 2644 прегледа

Апелативен специализиран наказателен съд е потвърдил определението от 7 юни на Специализирания наказателен съд, с което по отношение на собственика на мандрата в Елена Стефан Василев е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.
Магистратите, след като се запознали с доказателствата, решили, че има опасност обвиняемият да извърши престъпление.
„Реалната опасност се извежда от тежестта на повдигнатите обвинения, които са две, второто от които за продължавана престъпна дейност, гласните и писмени доказателства, размера на данъчното задължение от 900 000 лева, с което е ощетена данъчната система на Република България с оглед предполагаемия предмет на разследване“, се казва в съдебното определение, което е окончателно и не подлежи на обжалване.
Стефан Василев беше арестуван при специализирана полицейска операция и беше обвинен в организирането на престъпна група за укриване на данъчни задължения. Според обвинението само за първите 4 месеца на 2018 г. мандраджията е укрил 900 000 лв. налог.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *