118 четения

Депутатът Валентин Ламбев: „Министър два пъти от трибуната на Народното събрание излъга жителите на Шереметя”

НАРОДНИЯТ ПРЕДСТАВИТЕЛ ОТ „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“ ЩЕ ЗАСТАНЕ ЗАД ЖИТЕЛИТЕ НА ШЕРЕМЕТЯ, КОИТО СА ГОТОВИ ДА ИЗЛЯЗАТ НА ЕФЕКТИВЕН ПРОТЕСТ ЗАРАДИ ОПАСНИЯ ПЪТ, който разсича селото им на две. Вече цяла година продължава сагата на хората в селото, които искат на главния път да бъде поставена точна маркировка и пешеходен светофар, за да пресичат всички безопасно. Преди около месец благодарение на почти ежедневните сигнали на Ива Бораджиева, която живее в Шереметя, на главния път е била очертана пешеходна пътека. „Обаче тази пътека е положена на най-неудобното място, където хората по принцип не пресичат. И те не минават оттам, защото нямат видимост нито те, нито шофьорите, а и разстоянието, което трябва да извървят, е голямо и за да преминат на отсрещния тротоар, буквално тичат. Да не говорим, че боята вече е почти изтрита“, коментира Валентин Ламбев, който миналия ден е бил на среща с жителите на търновското село и сам е пробвал да премине на бегом по пешеходната пътека.

ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТНИК ОТ БСП ВАЛЕРИЯ ДОНЧЕВА Е ПЪРВАТА, КОЯТО ПРЕДИ ОКОЛО ГОДИНА НАПРАВИ ПИТАНЕ ДО КМЕТА НА СТАРАТА СТОЛИЦА по този въпрос. Тогава поводът беше загинал пешеходец. Отговора, който тя получила, гласял, че общината е пратила преписка до Агенция „Пътна инфраструктура“ с молба да бъдат предприети действия по обезопасяването на пътя. Четири месеца по-късно пътят още е бил необезопасен, припомня историята Валентин Ламбев.

Затова той направил питане към министъра на регионалното развитие Николай Нанков. „Министърът ми отговори, че при подходящи метеорологични услови до края на януари 2017 г. там ще бъде направена шумяща пешеходна пътека и пешеходен светофар. През април 2018 г. пуснах второ питане, защото нито маркировка имаше, нито светофар. Отговорът беше – сега ремонтираме пътя и през май ще направим такава маркировка, обаче светофара не можем да го направим, той е работа на общината“, обобщава депутатът. И казва, че жителите на Шереметя пресичат опасния път доста по-далече, отколкото е начертана сега пътеката и те много разумно са избрали това място, защото има идеална видимост. „Не приемам обяснението, че на главен път не може да има светофар и говорим за пешеходен светофар, който ще има бутон и хората ще натискат бутона само, когато искат да пресекат. Неотдавна светофар беше сложен на „Магистрална“. Пътят е общински, но държавата даде средства за ремонта й чрез същата тази агенция „Пътна инфраструктура“. Маркировката беше направена с държавни пари, но общината плати закупуването и монтирането на светофара. Значи, когато институциите имат желание, проблемите на хората могат да бъдат решени. Очевидно е, че има нежелание от страна на общината, а министърът на два пъти от трибуната на Народното събрание излъга жителите на село Шереметя, които продължават да се страхуват за живота си и за живота на своите деца и възрастни близки“, каза Валентин Ламбев и заяви, че до края на месеца той е готов да предприема по-радикални действия е ще застане до хората, които са решили, че единственият начин да защитят правото си на живот, е да протестират.

С. БОЯНОВА

2 коментара за “Депутатът Валентин Ламбев: „Министър два пъти от трибуната на Народното събрание излъга жителите на Шереметя”

 • 19.07.2018 в 12:56
  Permalink

  Господин Ламбев прави това от което ще му порасне реномето. писах му за това, че общиното не спазва Закона за управление на етажната собственост но той дори не благоволи да ми напише две думи. Съветниците в общината са същата стока.Писах и на тях, но…нищо.

  Отговор
 • 19.07.2018 в 15:54
  Permalink

  и вашият коалиционен партньор Стефан Филев закри отделението по ревматология ама на вас не ви пречеше да се правите на интересни пред здравният министър ..

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *