Наркобандата на Миро Черния и Мартин Бенката отива на съд

Специализираната прокуратура предаде на съд осем участници в група за разпространение на наркотици във Великотърновско. Бандата бе разбита през декември м.г. от ГДБОП и имаше показен арест на близо 15 души, от които зад решетките останаха 8. Сега групата начело с Миро Черния и Мартин Бенката е предадена спецсъда, съобщи вчера спецпрокуратурата.

Седем от обвиняемите са с предишни осъждания за разпространение на наркотици. Според събраните по досъдебното производство доказателства групата е била сформирана през януари 2017 г. и е действала до 7 декември 2017 г., когато участниците са задържани при специализирана операция на ГДБОП, ТС„БОП“ – Велико Търново, и Специализираната прокуратура. Тогава у повечето от тях са намерени и иззети различни видове наркотици (предимно кокаин, амфетамини, марихуана, разфасовани и подготвени за продажба). В дома на един от обвинените е открита и мобилна „лаборатория“ за производство на амфетамин и метамфетамин с необходимите уреди, прекурсори и материали.

Организаторът и ръководител на групата Миро Черния подбрал хора с опит в набавянето на наркотици на едро и пласирането им на крайни клиенти. Сред тях определил силова група, която да наказва с побои и заплахи конкурентите, както и купувачите, които не плащали получената дрога. Определил и конкретните функции на всеки от членовете по осигуряването на наркотици, пласирането, транспорта, получаването и разпределението на печалбата от продадената стока. В оперативен план дейността на групата ръководел Мартин Бенката, определен от ръководителя за негова „дясна ръка“ със задълженията да контролира пряко дилърите, да събира и да разпределя парите от продажбите. Седем от обвиняемите са с наложени от съда мерки за неотклонение „задържане под стража“. Единственият неосъждан от групата е с „парична гаранция“от 1000 лева.

Н. ГЕОРГИЕВА

14 коментара за “Наркобандата на Миро Черния и Мартин Бенката отива на съд

 • 30.07.2018 в 20:43
  Permalink

  Дано им лепнат големи присъди и да пукнат в затвора, кръвопийци и душегубци. Този Бенката е изключително нагъл. Чувал съм на автомивка, че е налагал даже нещастната си жена.

  Отговор
  • 31.07.2018 в 14:44
   Permalink

   Не кълнете така много е грозно.
   Да не дава Господ вашето дете да плаща за озлоблението ви.

   Отговор
   • 31.07.2018 в 21:40
    Permalink

    Моите деца са далече и не са наркомани. Мислете за Вашите! Не сте попадали в близост до Бенката за да видите на живо какво е звяр!

 • 31.07.2018 в 7:21
  Permalink

  Тая група не действа няколко месеца,а поне 10 години..

  Отговор
  • 10.09.2019 в 23:24
   Permalink

   Миро (черния) ли си,монопола ли си,дилъра ли си,май шматка си да знаеш!
   Защо не си остана в Австрия глупако,със тези криви крака дет имаш като обрачи можеше да береш някъде на някоя нива картофи или ягоди,плодове,дини,пъпеши.Пари щеше да направиш нямяше да те оставят хората без работа само докато ти видят краката криви,кривак.
   Щеше да вървиш между редовете без проблем с тия кривундели.
   Ма ти мутра ще ставаш,монополи ще правиш

   Отговор
 • 31.07.2018 в 19:03
  Permalink

  амма, какво са виноовни, Като има боогати нека си плащат

  Отговор
 • 01.08.2018 в 18:36
  Permalink

  Ти гледай да не дава Господ техните деца да плащат за тяхното озлобение,че тогава лошо! А недей да гледаш нашите,че ако знаеш колко майки са разплакали,и на колко момчета психиката са разбутали със заплахи и побойща със сигурност нямаше да напишеш тая глупост

  Отговор
  • 03.08.2018 в 1:41
   Permalink

   А то нищото ги заплашват тея момчета с побой?
   Четох май някъде,че дилърчета са се оплакали.
   Дим без огън няма драги ми г-н Разчувстван!
   Аз глупости не пиша, просто проявих субективно мнение не съм обиждала никой, нито имам такова намерение.

   Отговор
 • 07.08.2018 в 0:56
  Permalink

  Ами нормално е мисля да се оплачат.Абе каквото и да е силово,това не е начина мисля аз.Глоби,лихви,мутри,ръгания рязани с ножове,изнасилвания,дрога и т,нт. харесват ли ти се тия неща на теб?На мен лично не,грозно и отвратително и пропаднало е,не мислиш ли?В кой век живеем?Не знам за теб,не ги познавам и не искам и да ги познавам тия утрепки.И затова си позволявам да пиша така за тях,защото така и ги описват по вестници, статий и т,нт.не съм си го измислила аз!Не малко има писано за тях!А и по това което съм чувала от хора в града за тях,че то не е нищо хубаво ако искаш да съм честна с теб.А и щом са ги прибрали значи е имало защо,не мислиш ли?Или то тогава от нищото ги прибраха невините те!
  Точно,че дим без огън няма и нямаше да ги приберат ако си бяха седяли мирно на гъзовете,ти как мислиш?
  Ето виж та то си пише не съм си го измислила аз,че тровят децата на България как ще ми го обясниш това?? http://www.glas.bg/1021801/izvnredno-vizhte-koi-sa-arestuvanite-narkobosove-koito-ubiva

  Отговор
 • 08.08.2018 в 22:57
  Permalink

  Мисля,злобеенето в медиите не е начина да изкажете мнение.
  Просто ми стана смешно как действа наказателната система,чрез жалба на дилъри.След всяка статия се добавя по някакво ново обвинение, но процес все още няма .. че не са там без нищо не го оспорвам, просто отбелязвам че работата е свършена колкото да се отметне някаква си дейност.
  Кой за какво е виновен и до колко ще се реши в съда,ако се стигне до там.
  Това,че е написано така не го прави все още факт!
  Не вярвайте на всичко което се пише и казва, всички знаем че големите акули нямат улавяне.Относно продаването на опиати и др подобни,процеса е двупосочен.Има ли търсене има и предлагане.
  Без лоши чувства,но е някак иронично дилър да се оплаче в полицията от конкуренция. Като цяло всичко е една голяма пародия на съдебна и изпълнителна власт.
  Не виждам смисъл повече да коментирам, явно разсъждавам докато чета,за да отделя от времето си да и отбележа това което никой не забеляза.
  Със злобни изказвания на база “слухове” действат само плиткоумни и дребнави индивиди.
  Виждам,че сте болшинство за това не си позволявам да ви определя като личности , понеже ви липсва инвидуално мнение и съждение ,но пък чудесно се справяте колективно като стадо овце!

  Отговор
 • 10.08.2018 в 14:23
  Permalink

  Наказателна система си работи тя !
  Не виждаш ли как прибраха на бързо криминалните авторитети на града!
  Сигурна съм,че не ти е смешно а тъжно и плачевно щом отделяш от времето си защитавайки тия който тровят децата ни и виждам(чета) не малко редове изписа в тяхна защита,че уж системата ни била смешна!?И кое е смешното,че утре не дай се боже твоето дете попадне на подобни утрепки и го принудят дали да продава или да взема дрога биейки и заплашвайки и какво, не трябва да се оплаче а трябва да продължава да взема и продава за тях и да се затрие? Това ли ще ти се хареса тогава,на теб??? Е това е плиткоумен човек мисля аз!
  Пак те питам дилъра не е човек и не може да се оплаче ли?
  Да права си,всичко ще се реши в съда не сме ние съд.Ние изказваме просто мнение и имаме право на това.
  Няма ирония
  Овцата заблудена мисля е тая която се впуска единствена да пише в защита на някаква цитирам някой медий и телевизий:НАРКО ГРУПА РАЗПРОСТРАНЯВАЛА ДРОГА ОПИТВАЛА СЕ ДА НАЛАГА СИЛОВО МОНОПОЛ! Огледай се друга като теб дали има тук?
  И пак ще се повторя БРАВО НА МВР И ГДБОП за добре свършената работа.!
  Такива техни защитници и идоли винаги ще има. Кучетата лаят кервана си върви….
  Сега как си излизат спокойно младежта без страх и т.нт.Във пъти госпожо сега е по спокоен градът ни,в пъти!

  Отговор
 • 14.08.2018 в 19:01
  Permalink

  Кого защитавам?
  Вие изобщо можете ли да четете ?
  Или това за е задача с повишена трудност ?!?!
  Защитавам само мнението си!
  Жалко за вас.. личи си колко сте субективни.

  Отговор
  • 03.10.2019 в 16:08
   Permalink

   До Лиса :
   Лиске ако мълчиш ще изглеждаш по умна !
   И защо изобщо си отделяш от времето да пишеш цели фермани по тия пумий Мирко черния и Мартинчо бенчицата.
   Невиждам смисал мило?
   Казваш,че не ги защитаваш а просто пишеш защото ти правело впечатление как работела системата уж,пък си и много осведомена за състоянието в което са,как така става не знам … ?
   Баш си ги защитаваш ти ама хайде.
   Един ден ако имаш деца и ей такива нещастници пропаднали самоповярва ли се започнат да ги бият и заплашват,тогава друга песен ще запееш,вярвай ми.
   Но всичко се връща рано или късно запомни го това от мен! На тях ще им се върне двойно един ден бъди сигурна! Оня от горе си знае работата!

   Отговор
   • 12.11.2019 в 16:30
    Permalink

    Той кривокракия Миро(черния)беше почнал работа в затвора за да може да лежи по малко,работата му последно беше в един цех за хавлий да ги сгъва и подрежда. Защо не му дадоха друга работа на тоя клоун на някоя кариера да чука и прехвърля камъни например те това си е за него работа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *