Павлин Пенев триумфира на Motorsport Arena Oschersleben в Германия, лидер е в Кing of Еurope в серия Pro

Павлин Пенев спечели шестия кръг от дрифт първенството Кing of Еurope в серия Pro 2. Надпреварата се проведе на Motorsport Arena Oschersleben в Германия.

Състезателят на автомобилен клуб „Търново мотор спорт” се класира шести в квалификацията на изключително бързата писта. На следващия ден обаче бе над всички и победи 14-те си съперници за първото място.

В генералното класиране преди последния кръг в Австрия Павлин Пенев е лидер в класирането с 350 точки. Вторият в подреждането Себастиян е с 310 т. В последния кръг спечелените точки се удвояват.

34-годишният великотърновец е европейски шампион от 2015 г., а миналия сезон се класира втори в Кing of Еurope в серия Pro 2. Два пъти е дрифт шампион на България.

Страстта му към спорта се заражда преди 7 години, когато отива да гледа дрифт на картинг пистата край Плевен. Не му отнема много време, за да вземе решение и да започне свой проект – BMW Е30, което към днешна дата е с мощност 600 конски сили и двигател 7.6 LSX. Извън състезателната си кариера се занимава професионално с подготвяне на автомобили за дрифт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.