Започнаха 24-метров търговски център с хотелска и жилищна част на "Беляковско шосе" | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Започнаха 24-метров търговски център с хотелска и жилищна част на „Беляковско шосе“

Публикувана на: 17.09.2018г. 11344 прегледа

В района планират още няколко 8 – 11-етажни сгради

 

ЗАПОЧНА ИЗГРАЖДАНЕТО НА ТЪРГОВСКИ ЦЕНТЪР С ХОТЕЛ В РАЙОНА НА „БЕЛЯКОВСКО ШОСЕ“. Теренът до бензиностанция „Петрол“ вече е подготвен за строителство. Инвеститор на новия комплекс е предприемачът Илия Илиев, потвърди специално за „Борба“ самият той. Сградата ще е с височина от 24 метра и ще има 8 етажа, с две нива подземен паркинг. Разполага се на 1,6 дка. Два етажа от нея ще включва търговската й част. Над малкия мол ще има хотел, както и жилища. Предприемачът вече има необходимите строителни разрешителни за изграждането на комплекса си и започна работа по него.

Теренът допреди 12 г. бе общински, но в мандата на д-р Румен Рашев бе заменен срещу 4 готови жилища и 100 хил. лв. доплащане. Неотдавна Илия Илиев го е закупил от бившите собственици с намерението да инвестира. В съседство Илиев изгради и цял нов градски квартал – „Слънчев дом“, а в момента завършва и комплекс „Орехчето“ до мола. Новият комплекс трябва да бъде направен за период от една година. В съседство има и друг търговски център, в който до неотдавна бе настанена и веригата „Зора“, но тя вече отвори свой собствен магазин в района на мола. Новата сграда ще е едно от първите неща, които ще се виждат от пътуващите откъм София и заради това ще бъде и доста красива, коментира инвеститорът.

РАЙОНЪТ НА БЕЛЯКОВСКО ШОСЕ Е ЕДИН ОТ МАЛКОТО В ГРАДА, където е позволено високоетажно строителство. По регламент височината за сградите във Велико Търново трябва да е до 15 метра, но още през соца около КАТ са направени два 11-етажни блока. Заради денивелацията районът позволява подобни високи сгради, а тази на Илия Илиев е една от първите в съвремието. Според запознати тук се подготвя изграждането на още високи блокове, като един от тях е планиран даже на 15 етажа.

Стилян НАЙДЕНОВ

loading...

Коментари за "Започнаха 24-метров търговски център с хотелска и жилищна част на „Беляковско шосе“"

 • 17.09.2018 в 12:42

  Очевидно печалбите на строителите са значителни щом във В.Търново има множество незавършени блокове, които се рушат. Това не е изненада тъй като обикновено в нотариалните актове се записва най-малко двойно по-малка цена. Имам конкретен пример. Тогава строителя не плаща данъци за разликата от обявената и реално изплатена сума.

  Отговор
 • 17.09.2018 в 13:36

  Докато не бетонират целия град и го превърнат в гето, няма да се спрат.

  Отговор
 • 17.09.2018 в 16:24

  Да се унищожат всички зелени площи в града и да се застроят.Дерзайте инвеститори.След вас и потоп.

  Отговор
 • 17.09.2018 в 16:37

  Велико Търново -Най осрания град за живеене ,благодарение на така наречените строителни предприемачи.

  Отговор
 • 17.09.2018 в 16:38

  якоооо, небостъргачиии юхуу

  Отговор
 • 17.09.2018 в 16:38

  Доколкото разбрах от снимките, горичката на това място ще бъде изсечена…

  Отговор
 • 17.09.2018 в 18:38

  Ужас! Този град ще загуби красотата и уникалността си.

  Отговор
 • 17.09.2018 в 22:43

  Поредната идиотщина водеща до пълното презастрояване на града. Наглост, корупция и простотия. Само овцете имат подобно търпение.

  Отговор
 • 18.09.2018 в 12:29

  Трябва да се сложи край на това безумие! Корупцията и алчността ще съсипят този хубав град!

  Отговор
 • 18.09.2018 в 13:50

  Ужас! Ще изсекат горичката която се състои от десет храста.И не само това ами ще затворят пряката пътечка на горките граждани. Абе как есички тук се извъдиха разбирачи по териториално и селищно устройство, а в същото време дървата им седят по етажите на панелките и гащите им птосрряна на първи ред?! А какъв е проблема щом имота е частна собственост и закона не забранява строителството в него?! Ами като има толкова специалисти които милеят за красотата на града, защо не си съборите порутените кооперации и да направите на тяхно място градинки?!

  Отговор
 • 18.09.2018 в 14:56

  Максималната височина за град като В. Търново е 15,00м….

  Отговор
 • 18.09.2018 в 15:23

  До Орлин: Принципно си прав – за дървата, но нали се сещаш какъв хаос ще стане там, с още апартаменти и коли. Все пак идеята е да се строи на други места в града, а не на всяко свободно мини теренче в този участък. Сега акъл няма да ти давам, защото в твоя коментар има много истина, но погледни и другата страна на медала. Не конкретно за този блок, а като цяло в града. Нали – това там не е горичка, ясно е, но не е добра идея, да се сгъстява толкова много – точно на това място. Ще стане много опасно, ще видиш. Ще има жертви, и ако ти живееш там – ще си потърпевш от мръсен въздух, шум, смотано кръстовище, никаква переспектива ако имаш деца да харесат след време мястото и т.н.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!