26 четения

Ерика Йорданова и Валентин Савов станаха национални шампиони по ракетомоделизъм

Световният шампион с отбора на България Валентин Савов стана носител на купа „Любляна”. В столицата на Словения стартираха петима ракетомоделисти от България, които спечелиха две първи, три втори и едно трето място в индивидуалните дисциплини и по едно второ и трето в отборните дисциплини. Победител в клас S9A (ротор) след флайоф стана Валентин Савов от горнооряховския СК „Моделист”. Отборно България остана на втора позиция в този клас след Словакия.

В другия традиционно „български“ клас S3A (парашут) Валентин Савов загуби своите два модела при двата си първи максимума и остана без модел за третия старт.

В клас S4A (ракетопланери) Валентин Савов се класира на девето място.

На провелото се в края на септември Национално първенство по ракетомоделизъм край с. Вълчитрън ракетомоделистите от областта също постигнаха успехи. Валентин Савов взе златен медал в клас S3A (парашут) мъже/жени. При юношите Ерика Йорданова от СК „Моделизми” (Велико Търново) е на първо място в клас S4A (ракетопланер) и в клас S1A (височинка) за юноши и на трето в клас S9A (ротор) за юноши.

Така в националния отбор на България за европейското първенство по ракетомоделизъм в Румъния от клубовете в областта влизат Валентин Савов и Ерика Йорданова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *