10 четения

Депутатът Милен Михов: „ВМРО внася три законодателни инициативи”

ТРИ ЗАКОНОДАТЕЛНИ ИНИЦИАТИВИ ПРЕДСТОИ ДА БЪДАТ ВНЕСЕНИ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ПО НАСТОЯВАНЕ НА НАРОДНИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ ОТ ВМРО. Това съобщи вчера във Велико Търново народният представител от Великотърновски избирателен район доц. Милен Михов, който отчете дейността си за изминалите няколко месеца и представи основните идеи на партията за започналия нов сезон в парламента.

Едната промяна касае закона за защита на потребителите и предвижда възможността министерството на икономиката да регламентира временно търговската надценка на стоките от първа необходимост. „Временно означава за 12 месеца като за начало. А стоките от първа необходимост, над които ведомството ще има контрол, ще бъдат определени с постановление“, коментира доц. Михов.

За втори път воеводите са решили да се борят и за промяна в Наказателния кодекс. Изменението касае процедурата на съкратеното производство и по настояване на депутатите от ВМРО от нея няма да могат да се ползват обвинените в умишлено убийство.

Изцяло нов закон за възрастните хора подготвят в момента експерти на ВМРО и това е третата инициатива на войводите. Законопроектът ще бъде готов много скоро и веднага след това ще бъде представен, каза още доц. Милен Михов, който само за няколко месеца е станал съавтор в изготвянето на четири проекта за изменение на закони и един проект за решение. Той е в основата и на отпуснатите целево средства за обновяването на кабинета по химия на Професионалната гимназия „Цанко Церковски“ в Полски Тръмбеш.

ДНЕС ПРЕДСТОИ ПРОВЕЖДАНЕТО И НА КОАЛИЦИОНЕН СЪВЕТ, КЪДЕТО ЩЕ БЪДЕ ОБЯВЕНО СТАНОВИЩЕТО НА ВМРО ПО ПОВОД ИСКАНАТА ОСТАВКА НА ВИЦЕПРЕМИЕРА ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ. Депутатът от коалиция „Обединени патриоти” е категоричен, че разговорите между коалиционните партньори през медиите само вредят на единството, затова и той самият се въздържа да изрази личното си мнение по въпроса.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!