Отказаха ново дело на осъден за имотни измами с отнето имане за над 300 000 лв.

Върховните магистрати са отказали на мъж и жена с отнето от престъпна дейност имущество за над 300 000 лв. ново дело. Така е потвърдено решение на апелативните съдии във Велико Търново отпреди две години и искът на комисия „Антикорупция“.

Отнетото имущество на Валери и Красимира Господинови се състои от недвижим имот в село Лазарци, община Елена, суми по банкови сметки и от продажба на имущество, придобито от престъпна дейност, както и номиналната стойност на акции и дружествени дялове. Над 15 000 лв. са отнети от продажба на четири автомобила само с марка „Рено“, 437 акции по един лев, 40 дружествени дяла по 100 лева и 600 кв. м дворно място.

Валери Господинов е с влезли в сила присъди за извършване на имотни измами, от които са причинени вреди в големи размери. Той е измамил няколко лица, че притежава учредено право на строеж върху имот в местността „Св. Никола“ в град Варна, като твърдял, че подготвя необходимите документи за построяване на жилищна сграда в имота. По този начин няколко варненци са станали жертва на строителната пирамида „Евробилд“ ООД, чрез която Валери Господинов е продавал един и същи апартамент на различни хора.

Нели ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *