Дъщерята на бившия футболист Кецето осъди застраховател за 150 000 лв. за смъртта на баща си

Преди 2 г. кола бе разрязана на две от влак на жп прелеза в Първомайци

ДЪЩЕРЯТА НА БИВШИЯ ФУТБОЛИСТ ОТ „ЛОКО” ГОРНА ОРЯХОВИЦА Костадин Тодоранов – Кецето, е успяла да осъди застрахователна компания за 150 000 лв., сочи решение на Окръжния съд в старата столица. Преди две години 66-годишният мъж, който последно е продавал цветя на пазара в железничарския град, е пътувал в колата на свой познат за Правда. 60-годишният Иван Пънов е карал нелегално такси и не е спрял на жп прелеза в Първомайци въпреки наличието на сигнализация.

Леката кола „Деу Тико“ е била пометена и разрязана на две от пътническия влак София – Варна, който е влачил автомобила близо 400 метра. На място загиват шофьорът Иван и пътникът Кецето. Във влака с четири вагона тогава пътуваха близо 500 души, които заради трагедията бяха свалени и извозени с автобуси от БДЖ. Разследването по случая бе прекратено от Окръжна прокуратура през миналата година след като бяха направени множество експертизи, които са доказали, че вината е изцяло на загиналия шофьор.

След това семейството на Кецето иска от застрахователя за изплати 200 000 лева обезщетение за убития пътник и защото тикото има валидна „Гражданска отговорност“. Майката на бившия футболист приема предложено споразумение от 90 000 лв. Дъщерята обаче отказва да го подпише и завежда дело срещу застрахователя, като иска 200 000 лв. за драмата от 25 септември 2016 г. Застрахователят отхвърля изцяло иска. Съдът във Велико Търново обаче се позовава на кодекса за застраховането и на закона за задълженията и договорите и определя да се плати на дъщерята 150 000 лева от поисканата сума. Решението обаче не е окончателно и подлежи на обжалване.

Н. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.