Весела Лечева иска проверка на ремонта на Самоводската чаршия

ПРОВЕРКА НА ТОВА КАК СЕ ИЗВЪРШВА РЕМОНТЪТ НА САМОВОДСКАТА ЧАРШИЯ И КАКВИ СРЕДСТВА СА ВЛОЖЕНИ В НЕГО, ЩЕ ПОИСКА НАРОДНИЯТ ПРЕДСТАВИТЕЛ ВЕСЕЛА ЛЕЧЕВА ЧРЕЗ ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ НА БСП ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Това заяви самата тя на пресконференция вчера, след като е имала възможността сама и лично да види безпорядъка, в който улицата тъне. „Това е един толкова дълъг ремонт и е пример за разхищение на европейски средства. Преди няколко дни бях на чаршията, разминах се със съграждани, които ме попитаха: „Г-жо Лечева, това, което виждате, харесва ли ви?”. Не ми харесва. И съвестта ми не ми позволява да го премълча заради въпросите, които ми бяха зададени“, каза Весела Лечева.

И допълни, че в момента на тази най-важна за Велико Търново улица цари пълен безпорядък. „Хората, които живеят и работят там, казаха, че в момента състоянието е по-лошо, отколкото е било преди. Ако това наистина е така, какъв е смисълът от този ремонт. Туристите идват, пребивават в България, без да знаят, че не могат да отидат на тази улица, където се пазят традиционни български занаяти. А и резултатите от това, което там се прави в момента, ще бъде неблагоприятни и само след един-два сезона ние ще станем свидетели на проблемите, които ще се появят. Нямам представа кой строи там, но това не е нормално строителство. След като хората ми задават въпроси дали ми харесва, значи, че ние не сме реагирали, а трябва. Затова ще препоръчаме на общинските съветници във Велико Търново да изискат проверка за това какви средства са вложени и как върви строителството“, коментира народният представител.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

3 thoughts on “Весела Лечева иска проверка на ремонта на Самоводската чаршия

 • 26.02.2019 в 13:59
  Permalink

  Браво! Ул. Поп Матей преображенски е с разбита фуга, 6 месеца след ремонта. Нищо ново няма. Пренаредиха старите камъни, които се ронят.

  Отговор
 • 26.02.2019 в 15:05
  Permalink

  Имам предложение – всички от БСП да си регистрират строителни фирми и да започнат
  да работят по общ.поръчки , а ние гражданите ще започнем разследване за всяка една поръчка как се
  извършва от тях . Тогава ще видим как се работи в България . Иначе няма да се оправим – докато гледаме
  в чуждата паница , а не в своята няма да се оправим. Защото рибата е вмирисана от главата , изяждаме се един друг в борбата за власт и пари. Тяхната злоба рефлектира при нас , които искаме един достоен и спокоен живот. Но на тях не им пука за нас.

  Отговор
 • 27.02.2019 в 2:39
  Permalink

  ТЕЗИ СА СЕ РАЗХВЪРЛЯЛИ „ПО МАХЛЕНСКИ“ ИЗ ЦЯЛАТА ШИРИНА НА УЛИЦАТА :)))) МОЗЪК ЛИ НЯМАТ ДА СЛОЖАТ ПО СРЕДАТА ЕДНА ПРЕГРАДА, ДА ЗАВЪРШВАТ ПРИМЕРНО ОТЛЯВО, КАТО ОТДЯСНО Е САМО ЗА ПЕШЕХОДЦИ. СЛЕД ТОВА НА ЗАВЪРШЕНАТА ЧАСТ ПРЕХВЪРЛЯТ ПЕШЕХОДЦИТЕ И ЗАВЪРШВАТ ОСТАНАЛАТА ПОЛОВИНА. ТОЛКОВА НЕКАДЪРНИЦИ Е ТРУДНО ДА СЕ СТРУПАТ НА ДРУГО МЯСТО ПО ПЛАНЕТАТА :))))

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *