Кметът на Лясковец получи голяма мартеница, изработена от деца от СУ „Максим Райкович”

Ученици от СУ „Максим Райкович”, с помощта на своите учители сътвориха мартенички – символ на здраве и щастие. Деца от втори и пети клас, придружени от своите учителки, зарадваха с мартеница кмета на Община Лясковец д-р Гецова. Те й честитиха празника и нарекоха за здраве, а д-р Гецова ги почерпи със сладки изкушения. На кмета децата бяха изплели голяма бяло-червена кукла, а за председателя на Общинския съвет Даниела Арабаджиева, донесоха красиво пано с бели и червени пролетни мотиви. Д-р Гецова също им даде мартенички и им пожела да са здрави и червени, румени, засмени и послушни и ги покани да я посетят и за Великден.

След като посетиха кабинета на кмета, децата се отправиха към различни институции в Лясковец, за да закичат свои съграждани. В Центъра за обществена подкрепа те дариха от своите творения, с които служителите ще зарадват възрастни самотни лясковчани.

В навечерието на празника на Баба Марта беше закичена с голяма мартеница не само сградата на Общината, а също и всички млади дръвчета в зелените площи на централния площад в града, за да радват жителите на Лясковец и да носят късмет и здраве на всички лясковчани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *