„Дякония и мисия“ зарадва самотни, болни и бездомни с хранителни продукти

Десетки нуждаещи се хора от Велико Търново и Горна Оряховица бяха зарадвани с топъл обяд и пакети с хранителни продукти. Те бяха подпомогнати в рамките на кампанията „Имам нужда от теб“, организирана от фондация „Дякония и мисия“ и нейни съмишленици на 1 март, информира Ярослав Матоуш, двигател на каузата. Той сподели, че акцията се реализирала благодарение на дарители от двата града, които в продължение на месец и половина оставяли хранителни продукти в три пункта.

В Горна Оряховица възрастни, болни и бездомни хора били нахранени с топъл обяд, осигурен от собственика на клуб „Вселена“ Севдалин Кръстев, а във Велико Търново – от редовната дарителка в кампаниите на фондацията Вики Тюфекчиева.

На всички нуждаещи се били раздадени пакети, включващи консерви, брашно, олио, лютеница, пастет, вафли и други. За да усетят и те духа на 1 март пък получили празнични картички с пожелания, изработени от третокласници от училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Долна Оряховица, и красиви мартенички.

Дни след финала на поредната успешно реализирана кампания фондация „Дякония и мисия“ стартира нова инициатива под надслов „Пасхална радост“ по повод Възкресение Христово. За целта отново ще се събират хранителни продукти с голям срок на годност в трите пункта от предходната акция.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *