Сложиха асфалт на прекия път към 5 големи села и община Елена

Предстои преасфалтиране на 22-километровата отсечка Стамболово – Русаля – Хотница – Самоводене

 

ВЕЧЕ Е ПОЛОЖЕНА ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ АСФАЛТА НА ЕДИН ОТ ОСНОВНИТЕ ПЪТИЩА ВЪВ ВЕЛИКОТЪРНОВСКИ РЕГИОН, КОЙТО Е НАЙ-ПРЯКАТА ВРЪЗКА МЕЖДУ 5 СЕЛА, както и до съседната община Елена. Отсечката от Присово до Миндя е с дължина 18,9 км и е със статут на третокласен път. Ремонтът й е извършен от компанията „Пътни строежи ВТ“ и е на стойност близо 8 млн. лв. Окончателното завършване и полагане на маркировката трябва да приключи до броени дни. Отсечката свързва големи села като Присово, Церова кория, Къпиново, Пчелище и Миндя с областния център. Състоянието й обаче бе доста окаяно и след множество брожения от граждани и институции държавата реши да финансира ремонта. Практически това е и най-бързата връзка към Елена и множеството хотели в Еленския балкан. Регионалният министър Петя Аврамова лично се ангажира с ремонта, който вече се случи. През тази година предстои преасфалтиране и на 22-километровата отсечка Стамболово – Русаля – Хотница – Самоводене, която също е част от републиканската пътна мрежа и свързва две общини – Велико Търново и Полски Тръмбеш.

За ремонта на четвъртокласния път между селата Ресен, Водолей и Дичин пък Община Велико Търново е поискала финансиране от комисията за бедствия и аварии.

Също през тази година е планиран и голям ремонт на тунелите край старата столица. Основно ремонтиран през годината ще бъде и важен път в рамките на община Свищов, който свързва крайдунавския град със село Вардим. Регионалното министерство ще направи всичко възможно да намери финансиране и за шесткилометровото шосе между Горна Оряховица и селата Първомайци и Поликраище, което е основна връзка между индустриалната зона на града и главния път Русе – Велико Търново

С. МАРИНОВ

 

Един коментар за “Сложиха асфалт на прекия път към 5 големи села и община Елена

  • 27.03.2019 в 17:26
    Permalink

    Хубава новина. Пътя е чудесен. Дано камионите с дърва не го разбият. Все по- големи и препълнени са.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *