9 четения

С „Ръкавици за студената война“ продължава инициативата „Фоайе на книгата”

РОМАНА СИ „РЪКАВИЦИ ЗА СТУДЕНАТА ВОЙНА“ ПРЕДСТАВЯ УТРЕ ВЕЧЕР ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО РУМЯНА ЗАХАРИЕВА. Срещата с авторката, която е родена в България, но от дълги години живее и пише книгите си в Германия, е от 17,30 часа в Регионалната библиотека „П. Р. Славейков”.

На немски е написана и тази й книга – „Ръкавици за студената война“, а след това е преведена на български език и издадена от издателство „Хермес“. В Германия тази книга има вече пет издания.

Премиерата на „Ръкавици за студената война“ е част от инициативата „Фоайе на книгата“, която стартира в началото на април и продължава до края на месеца. В тези четири седмици търновци ще имат възможност да се срещнат с поредица български автори и да получат автограф от тях. Тази седмица фоайето представя творчеството на Мирела Костадинова, която гостува с книгата си „Червени мишки“. Днес е премиерата на стихосбирките на Елица Кръстева – „Акапела“, и на Петя Цонева – „Дори да няма врата“, както и на литературния алманах „Романтика“ на издателство „Буквите“.

В петък читалнята на търновската библиотека ще бъде домакин на викторината „Търновска конституция“, в която ще участват ученици от Старопрестолна гимназия по икономика.

В понеделник в библиотеката ще бъдат подредени щандове с книги от български издателства. Представянето на родните издателства ще бъде съпътствано с изложба на илюстрации на ученици от търновските училища, които също са рисували Търновската конституция. Денят ще завърши със заключителния етап от Кисимовите четения и връчване на наградите за най-добро изпълнение на художествен текст.

До края на месеца ще бъдат представени книгите на акад. Иван Радев – „Моите страници за Васил Левски“, на Анчо Калоянов, заради когото ще пристигне шефът на „Хермес“ Стойо Вартоломеев. Специално представени ще бъдат издателствата „Да“ и „Фабер“, както и книгите на Явор Цанев – „Злостории“, на Елена Павлова – „Камен и пиратите от 5 г“, и на „Опърничавите“ от Младен Стоянов. Кирил Войнов ще се срещне с учениците на Спортното училище, за да им представи книгата за Зинедин Зидан, а Асен Сираков ще бъде гост на учениците в ОУ „Бачо Киро“.

С. БОЯНОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!