13 четения

Купа „Елена“ по спортно ориентиране спечели отборът на „Браун тим“

През почивните дни край града и край село Мийковци се проведе състезание по ориентиране за купа „Елена“ под патронажа на кмета на общината инж. Дилян Млъзев.

Спортното събитие е включено в календара на Българската федерация по ориентиране и бе уважено от председателя й проф. д-р Атанас Георгиев.

Записалите се за участие бяха над 350, като в това число не влизаха най-младите надежди, за които по повод Деня на детето бе направен забавен лабиринт, чрез който малчуганите, насърчавани от родители, баби и дядовци, хващаха за първи път карта и откриваха точки.

Елена е с традиции в ориентирането и след прекъсване за няколко години отново има ентусиасти, готови да възродят дейността на клуба. Класата на дългогодишните еленски състезатели пролича и на това състезание. В елитна група „Жени 21“ злато спечели Наталия Димитрова, а със сребро бе отличен Красен Недялков при „Мъже 21 Б“. Малко не достигна на Радослава Кузманова да спечели бронз в своята група, а в отворения старт имаше отново еленска „следа” – Марина Маринова, заела първо място сред своите съпернички.

Купа „Елена“ спечели отборът на „Браун тим“ Велико Търново, втори се класираха „Вариант 5“ Търговище, а трети – „Узана“ Габрово.

Отлична организация, доволни състезатели и много приятни емоции имаше при награждаването. Медали, подаръци и купи връчиха на ориентировачите инж. Дилян Млъзев, проф. д-р Атанас Георгиев, заместник-кметът Десислава Шопова и Тихомир Кузманов – главен съдия на спортната проява.

Следващата година Елена ще е домакин на Държавен шампионат по нощно ориентиране и свръх дълга дистанция (маратон).

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!