16 четения

20 студенти от британски университети слушат лекции във ВТУ

20 СТУДЕНТИ ОТ РАЗЛИЧНИ ДЪРЖАВИ СА НА СТАЖ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО И СЛУШАТ ЛЕКЦИИ ВЪВ ВТУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“. Всички млади хора учат в престижни британски университети, но докато са на летния си стаж в България, те присъстват на лекции във Философския факултет по четири основни модула на научната област „Психология на социалната работа“.

Това е третата група студенти, които следват психологически дисциплини във Великобритания, която идва в старата столица на стаж. Инициативата за това е на търновката Мирела Великова, която е студентка във Великобритания. Още след първото лято, в което чуждестранни студенти стажуваха в социални институции в града, беше сключено и партньорство между Великотърновския университет, Община Велико Търново и университети в Англия.

Първата година студентите, които избраха старата столица за стажа си, бяха само петима. Миналото лято тук дойдоха 15 момичета и момчета, а сега са 30. Първите 20 са вече тук и ще останат четири седмици. Те ще бъдат на стаж в центровете за социални услуги за деца и младежи, разкрити на територията на общината. За първи път тази година те ще имат достъп и до затворническото общежитие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!