Състезатели на таекуондо център „Хемус“ с отличия от надпревара в Австрия

С четири медала се завърнаха състезателите на таекуондо център „Хемус” от силния рейтингов турнир по пумсе в Австрия. Румен Димитров, Мартина Димитрова, Йордан Добрев и Кристиян Стефанов участваха в надпреварата като част от българския отбор.
Индивидуално Мартина Димитрова беше единствената от българския отбор, която успя да прескочи първия кръг и влезе в полуфинала, където трябваше да играе при конкуренция на 26 състезатели от цяла Европа. Тя влезе с осми резултат, като остави зад себе си представители на традиционно силни школи като Германия и Дания. На полуфинала обаче умората и липсата на опит от такива големи състезания й попречи да се нареди във финалната осмица и се класира на 12-о място. Йордан Добрев в надпреварата при юношите също показа игра, но и на него опит не му достигна за влизане във финала.
Мартина Димитрова все пак взе две бронзови отличия от турнира – на двойка кадети с Константин Янев и с микс тройката, изградена от състезатели на България и Сърбия, в която са още Никол Христова и Милица Величкович.
Кристиян Стефанов от „Хемус” спечели сребърен медал в тройка кадети с Константин Янев и Шади Абуд.
В първия ден на турнира сребърен медал завоюва и старши треньорът на „Хемус” Румен Димитров като част от тройката при мъже над 30 г., заедно с Бисер Христов и Борислав Мицов.
„Турнирът носи точки в ранглистата на Световната федерация по таекуондо. Бях изключително горд от участието на моите възпитаници. Показаха боен дух и воля за победа. Предстои ни лятна подготовка за есенния полусезон“, коментира старши треньорът Румен Димитров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *